Monument funerar realizat de un mare sculptor italian, descoperit în Cimitirul Bellu: „Se ține în două cărămizi”

Descoperire importantă în Cimitirul Șerban Bodă Bellu - un monument funerar realizat de un mare sculptor italian.

18 sept. 2023, 22:50
Monument funerar realizat de un mare sculptor italian, descoperit în Cimitirul Bellu: „Se ține în două cărămizi”
Descoperire importantă la Cimitirul Bellu din București

În cel mai mare cimitir din Capitală, Cimitirul Bellu, a fost descoperit monumentul funerar de la mormântul Alexandrei Balliano Văcăresco, nora boierului și poetului iluminist Ienăchiță Văcărescu.

Citește și: Motivul bizar pentru care Florin Zamfirescu a dormit în Cimitirul Bellu: „Se făcea noapte și era o băncuță acolo”

Momumentul a fost realizat în anul 1881 de către Enrico Pazzi, autorul sculpturii lui Dante Alighieri din Piazza Santa Croce din Florența.

„Dragi vizitatori, venim cu o veste extrem de MARE! Cu ajutorul lui Luthonium – Virtual Heritage am descoperit un monument de o importanta imensa pentru patrimoniul nostru – monumentul de la mormantul Alexandrei Balliano Vacaresco (nora lui Ienachita Vacarescu) .

Monumentul a fost realizat in anul 1881 de catre Enrico Pazzi (1818-1899). Pentru cei dintre dumneavoastra care ati fost in Florenta, el este autorul sculpturii lui Dante din Piazza Santa Croce.

Este un miracol ca nu l-am pierdut pana acum. Administratia Cimitirului si cu noi lucram extrem de rapid sa punem in siguranta acest monument. Cu putin noroc, saptamana viitoare il punem frumos la locul lui. Pana atunci se tine in 2 caramizi si in placa tombala. Revenim curand cu detalii!”, scriu într-o postare pe Facebook administratorii paginii „Cimitirul Bellu – Muzeu în aer liber”.

Citește și: Oana Pellea, revoltată de modul în care arată Cimitirul Bellu din Capitală: „Niciodată nu am văzut asemenea dezastru. Ce ruşine!” FOTO