Motivul bizar pentru care Florin Zamfirescu a dormit în Cimitirul Bellu: „Se făcea noapte și era o băncuță acolo”

Florin Zamfirescu, o emblemă a scenei și ecranului românesc, este un actor cu o carieră impresionantă care se întinde pe mai multe decenii. El a captivat publicul cu abilitățile sale actoricești remarcabile și prezența sa carismatică.

22 aug. 2023, 10:43
Motivul bizar pentru care Florin Zamfirescu a dormit în Cimitirul Bellu: „Se făcea noapte și era o băncuță acolo”

Florin Zamfirescu a scris și scrie în continuare istorie în lumea teatrului și a cinematografieri românești. Actorul este extrem de iubit și apreciat de români pentru cariera sa strălucită, însă puțini sunt cei care știu cum este Florin Zamfirescu omul.

Citește și: EXCLUSIV Florin Zamfirescu a răbufnit după demolarea crucilor eroilor români din cimitirul de la Valea Uzului: „Nu trebuie să cerem aprobarea nimănui să ne cinstim eroii”

Celebrul actor a făcut mai multe dezvăluiri despre cum a decis să dea admitere la teatru și despre motivul pentru care a fost nevoit să doarmă în Cimitirul Bellu.

„Eu am dat admitere la facultate dormind în Cimitirul Bellu noaptea, pe băncuța de la mormântul lui Ion Manolescu. N-aveam unde să dorm. Intram în Bellu, rămâneam, se făcea noapte și era o băncuță acolo. Eu dormeam că dimineața mă duceam la admitere, la examen. În perioada aceea, nu am nimerit căminul. Când se dădea admitere, în anul 1967 când am dat eu, se oferea un pat la un cămin. Eu nu am știut să întreb, nu am știut, am rămas în București și m-am întrebat ce mă fac. M-am dus la cimitirul Bellu și am găsit mormintele actorilor și era Ion Manolescu. Îi știam toate rolurile, tot, tot, tot și avea o băncuță. Era cald, vară, frumos și am dormit pe băncuța aceea”, a declarat Florin Zamfirescu.

Florin Zamfirescu, declarații neașteptate

Florin Zamfirescu și-a petrecut cam toată viața pe scenă, unde a avut roluri remarcabile. Acum, la câțiva ani de la retragerea din viața publică, actorul se bucură de timpul său alături de soție, de profesie medic, și de copiii lui.

„Am viața pe care mi-am dorit-o și pe care mi-am construit-o. Am o casă pe pământ, 1.300 de metri de grădină în jur, gazon, grădină de zarzavat. Am căței, am și o broască țestoasă. Am o soție minunată, care-i medic. Iar acum am nevoie mare. Așa s-a întâmplat, nu am căutat eu un medic pentru că nu puteam. Și sunt mulțumit. Și ce să fac, scriu. Am publicat două cărți până acum, urmează celelalte două. Cartea de amintiri se numește „Am fost actor””, a declarat Florin Zamfirescu.

Actorul spune că a cedat locul său din teatru și film celor mai tineri, în timp ce el alege acum să fie spectator. „Acum m-am retras și i-am lăsat pe cei tineri, am devenit un bun spectator. Merg la teatru, merg la filme, citesc. Mă simt și eu un bătrânel acolo. Dar nu pot să tac. Mai apar în emisiuni unde-mi dau cu părerea, ca urmare a spaimelor pe care le am”.

Citește și: Florin Zamfirescu a dat cărțile pe față. Care e motivul pentru care nu vrea să se căsătorească cu iubita lui: „Sper să dureze”