Monument istoric distrus de ţigani. Una dintre cela mai impunătoare case ridicate în Bucureşti, în paragină

Casa "Pompiliu Eliade" din centrul Capitalei a încăput pe mâna parcagiilor din zonă care au demolat tot ce au putut, de la bucăţile de gard care au ajuns la fier vechi până la terasa pe care-au apărut antenele şi hainele puradeilor şi pirandelor, puse la uscat. Ţiganii recunosc că fură curent şi că au ocupat abuziv fostul castel.

RomaniaTV.net
16 nov. 2016, 13:24
Monument istoric distrus de ţigani. Una dintre cela mai impunătoare case ridicate în Bucureşti, în paragină

Una dintre cela mai impunătoare case ridicate în Bucureşti la începutul secolului 20 arată deplorabil. Construită pentru Pompiliu Eliade, istoric, profesor universitar, deputat şi director al teatrului Naţional, castelul este azi în paragină. Potrivit România TV, cei care au dat năvală aici au făcut prăpăd, au devastat interiorul şi au spart geamurile pe care le-au înlocuit cu plăci de lemn.

„Eu am avut casă. Adică tot „abuzivă”. Am dat 8 milioane pe o cameră ca să pot să stau. Am buletinul „pe Ilfov”, dar nu… Am plătit „la unul”. Barângă-l cheamă! Zece milioane plus fire de curent, că… să ştiţi că toată lumea-l ştie de frică”, spune o femeie care locuieşte acum în casă.

Autorităţile nu fac nimic pentru a salva castelul ridicat la începutul secolului trecut peste drum de Institutul Cantacuzino.