„Mor de foame, merg cu BMW-ul după urzici, pe câmp”. Declaraţia pe propria răspundere care pune în încurcătură orice poliţist FOTO

După declararea stării de urgenţă pe teritoriul României şi a Ordonanţelor Militare care au limitat libertatea de circulaţie românii s-au străduit să găsească tot felul de subterfugii pentru a se strecura printre rigorile legii fără a fi totuşi sancţionaţi.

01 apr. 2020, 18:51

Exemplele de români inventivi în plină pandemie de COVID-19 sunt multe, chiar dacă soluţiile găsite îi expun virusului şi, crezând că păcălesc autorităţile, se păcălesc de fapt pe ei înşişi. În limita în care declaraţia de mai jos este reală, semnatarul ei ar merita să fie „urzicat” de autorităţi în aşa fel încât respectarea legii să nu fie doar o glumă şi, eventual, opţională.

Citeşte şi Ţăndărei, locul unde oamenii au chefuit cu coronavirusul. Reportaj despre inconştienţă şi neputinţă

De altfel, tocmai pentru astfel de indivizi Grupul de Comunicare Strategică a redactat miercuri un material cu răspunsul la principalele întrebări pe care le-au adresat cetăţenii, în legătură cu măsurile dispuse prin ordonanţele militare. La întrebarea „La ce distanţă maximă de domiciliu poate fi amplasată unitatea comercială la care putem face cumpărături?„, răspunsul oficial este: „Prevederile Ordonanţei militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 nu menţionează o distanţă cuantificabilă, însă recomandarea pentru cetăţeni este să se deplaseze la cele mai apropiate magazine unde sunt comercializate produsele care le sunt necesare„.

Iată însă scopul deplasării cetăţeanului Constantin Bunică, din Târgovişte: