Mor pe bandă rulantă rezerviștii lui Vladimir Putin. Rafală de bombardamente comandată de Volodimir Zelenski

Victime pe bandă rulantă în Ucraina. Vladimir Putin a început să piardă din rezerviștii mobilizați special pentru „etapa a doua a războiului".

08 nov. 2022, 17:35
Mor pe bandă rulantă rezerviștii lui Vladimir Putin. Rafală de bombardamente comandată de Volodimir Zelenski

Continuă să moară oameni pe bandă rulantă, în conflictul dintre Ucraina și Rusia. Trupele lui Vladimir Putin domină autoritar teritoriile cucerite în urmă cu câteva luni, dar oamenii lui Volodimir Zelenski celebrează mici victorii. Cel mai recent mai recent necaz l-au contorizat rușii. Peste 400 de rezerviști au murit de curând, scrie BusinessInsider.

Aproximativ 440 de recruți trimiși să lupte în regiunea separatistă pro-rusă Lugansk au fost uciși pe loc de bombardamentele ucrainene. 570 de de rezerviști ruși erau în unitate, potrivit lui Aleksei Agafonov, rezervist rus. Doar 130 au supraviețuit atacului din data de 1 noiembrie 2022.

„Am văzut bărbați sfâșiați în fața mea, o mare parte din unitatea noastră a fost distrusă. A fost un iad”, a declarat un corespondent The Guardian, Pjotr Sauer.

Mai multe surse din partea rușilor au confirmat dezastrul, mai precizează sursa citată.

„Când toată nebunia a început, ofițerii au început imediat să fugă”, au mai transmis sursele din Rusia.

Sutele de rezerviști uciși fac parte din cel mai recent lot mobilizat de Vladimir Putin, de 300.000, care a marcat partea a doua a conflictului.

 

Tragedii pe bandă rulantă. Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, gata de pace?

 

După nouă luni de conflict militar, Volodimir Zelenski a discutat despre posibilitatea de a încheia o pace cu Rusia. Totuși, Vladimir Putin ar trebui să țină cont de dorințele politicienilor de la Kiev.

„Noi suntem pregătiți pentru pace, pentru o pace corectă și echitabilă, a cărei formulă am exprimat-o în mod repetat. Poziția noastră este cunoscută de toată lumea: respectarea Cartei ONU, respectarea integrității noastre teritoriale, respectul pentru poporul nostru și responsabilitatea corespunzătoare pentru teroare, pedepsirea tuturor celor vinovați și compensarea integrală de către Rusia a daunelor care ne-au fost cauzate”, a declarat președintele de la Kiev, în această săptămână.

De partea cealaltă, Vladimir Putin vorbește despre negocieri de pace, dar tot în condițiile sale.

„De îndată ce trupele rusești s-au retras de la Kiev, dorința de a negocia cu autoritățile de la Kiev a dispărut imediat. Asta e. Ei bine, dacă se gândesc în mod matur la situație, atunci, probabil, vor fi solicitate și eforturile de mediere ale tuturor celor care sunt interesați de acest lucru”, a declarat președintele rus, săptămâna trecută.