Morcovul, un bun cicatrizant intestinal

Recunoscut pentru conținutul bogat în vitamina A, morcovul este un aliment-medicament mai ales pentru bolile de piele. Consumul lor frecvent ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și la încetinirea procesului de îmbătrânire.

27 apr. 2017, 10:27
Morcovul, un bun cicatrizant intestinal

O excelentă sursă de betacaroten, morcovul fluidifică secreția biliară, este eficient în combaterea anemiei și este un excelent cicatrizant intestinal. Cura cu suc de morcovi permite persoanelor cu disfuncții hepatice să amelioreze simptomele.

Are efect dublu: laxativ și antidiareic

Un excelent vermifug, are un efect deosebit împotriva constipației dacă îl consumi sub forma unei supe făcută dintr-un kilogram de morcovi cu tot cu ceajă, și îi fierbi de două ori într-un litru de apă după care trebuie să îi pasezi și să îi consumi pe parcursul unei zile.

Datorită vitaminelor conținute în special vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, PP dar și oligomineralelor precum fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, morcovul ajută la mărirea rezistenței organismului în fața factorilor infecțioși.

Previne anemia

Studiile efectuate prin anii 1960 de către profesorii medici Leon Binet și M.Strumza din Paris au revelat faptul că proprietățile antianemice ale acestei legume măresc numărul de globule roșii prezente în corp. Are un conținut de fier de până la 7%.

Deși necesarul zilnic de vitamina A este de doar 2 miligrame pe zi, la morcov avem un aport de 9 miligrame de caroten la doar 100 de grame.

Luptă împotriva unor diferite forme de cancer

Are rolul benefic de a preveni și trata diferite forme ale cancerului. Mai mult de atât datorită aportului de vitamine favorizează reglarea somnului și a tensiunii arteriale. Este un bun tratament antirid, dacă este aplicat pe față și consumat cu regularitate atât suc formă de suc cât și salată.

Întreg organismul are de câștigat dacă îl introduci în alimentația ta zilnică. De la ochi până la piele beneficiile sunt vizibile în timp.

Are efecte benefice pentru ficat, plămâni, pancreas și intestin

Un aliat pentru imunitatea organismului, ajută la reîntinerirea celulelor și la stimularea funcțiilor hepatice.
Proprietățile sale terapeutice multiple îl plasează printre legumele fruntașe eficiente în tratarea anemiilor, diverselor afecțiuni pulmonare precum tuberculoza, bronșite cronice, astm, a ulcerului gastroduodenal și a asteniilor.

Fiind un puternic antiputrid, cicatrizant intestinal, este indicat în enterocolite și diverse infecții de la nivelul intestinului. În cazul în care te confrunți cu stări de oboseală, iritabilitate sau tulburări ale pancreasului este indicat să consumi o salată de morcov crud stropit cu zeama de la o lămâie.

Are proprietăți antiseptice, astringente, antiinfecțioase, puternic detoxifiant, este recomandat consumul său în cazul în care apar intoxicații, demineralizări, carii sau rahitism.

Contraindicații

Deși poate părea hilar sunt unele persoane care au o anumită sensibilitate la morcovi, mai ales dacă există alergia la polen, pot apărea în urma consumului de morcov unele senzații de arsură la nivelul gurii, buzelor, gâtului. Cel mai indicat ar fi să faci un test alergen pentru a vedea ce alimente trebuie să eviți pentru a te bucura de o sănătate de fier și totodată să o menții cu un regim alimentar sănătos presărat pe alocuri cu cel puțin 30 de minute de mișcare.

Află care sunt beneficiile consumului de morcov crud AICI