Morgă improvizată pentru victimele coronavirusului amplasată în curtea Spitalului Judeţean Suceava FOTO

În curtea Spitalului Județean Suceava a fost amplasată o remorcă frigorifică, în apropiere de morga unităţii medicale. În această remorcă va fi improvizată o morgă pentru victimele coronavirusului. Deocamdată, remorca a fost pusă la răcit, în interior nefiind depuse cadavrele unor victime.    

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 11:48
Morgă improvizată pentru victimele coronavirusului amplasată în curtea Spitalului Judeţean Suceava FOTO

Aceasta decizie a fost luată, după ce ieri au fost achiziționate peste 1.300 de saci pentru cadavre se pare că autoritățile se așteaptă la un scenariu destul de sumbru. Pentru acești saci, cea mai mare unitate medicală din județ a achitat suma de aproximativ 100.000 de lei, potrivit ziardesuceava.ro.

Citeşte şi: Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Suceava, redeschisa cu medici de la alte spitale

Achiziția se împarte în două loturi, respectiv 327 de saci pentru transportul cadavrelor, din două straturi, cu patru mânere, fermoar și brățară de identificare și 1.000 de saci pentru transportul cadavrelor, din trei straturi, cu șase mânere, fermoar, buzunar pentru documente, saci cu o capacitate de până la 130 de kilograme.

Primul lot a fost atribuit direct firmei SC Medimpact SRL Cluj Napoca și costă 14.715 lei, fără TVA. Al doilea lot a fost atribuit direct firmei SC DNS Birotica SR București și costă 69.000 de lei, fără TVA.