Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Suceava, redeschisa cu medici de la alte spitale

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, închisă în urmă cu câteva zile după ce peste 90 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, iar alți pacienți au murit, a fost redeschisă cu medici de la alte spitale. Pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri medicale vor fi transferați la spitalele din Rădăuți și Fălticeni.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 07:59
Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Suceava, redeschisa cu medici de la alte spitale

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și-a reluat activitatea joi seară, a declarat pentru Mediafax Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord- Est.

Citește și: Nelu Tătaru: 170 de cadre medicale şi pacienţi de la Spitalul Judeţean Suceava au coronavirus. Soluţia pentru deschiderea UPU

„Unitatea de Primiri Urgențe a fost deschisă după curățenie și dezinfecție, cu personal suport de la Iași și de la celelalte spitale din județul Suceava, medici de la Iași în principal și personal medical din județul Suceava. În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Județean Suceava sunt cele de la Rădăuți și Fălticeni pentru cazurile non COVID”, a spus acesta.
 
De asemenea, au fost recoltate probe care au fost trimise la Iași pentru testare.
 
„În secția de boli infecțioase de la Suceava erau internați aproape 280 de pacienți, dar situația se schimbă permanent. Sunt cazuri confirmate, sunt contacți direcți ai cazurilor confirmate din rândul personalului sanitar care prezintă simptome. Au fost recoltate probe și au fost trimise la Iași pentru testare”, a afirmat Lucian Indrei.

Spitalul Județean din Suceava a fost închis pentru dezinfecţie, iar pacienții vor fi transferați la alte unități medicale, urmare a controlului făcut de Ministerul Sănătății. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru coronavirus şi transferaţi la alte unităţi în funcţie de rezultatul testului.

Nelu Tătaru, actualul Ministru al Sănătăţii, a precizat că sunt 34 de medici din cadrul spitalului Suceava sunt confirmați pozitiv la COVID 19. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri au fost confirmaţi cu COVID 19. Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava a fost demis, a mai spus Tătaru.