Ceremonie bizară în Bolivia: Craniile rudelor, decorate şi plimbate pe străzile oraşului VIDEO

Publicat: Vineri, 09 Noiembrie 2012 09:18 // Actualizat: Vineri, 09 Noiembrie 2012 09:56 // Sursa: RTV.net

Sărbătoare inedită în Bolivia. Locuitorii din capitala La Paz şi-au comemorat într-un mod inedit rudele moarte. Craniile lor au fost decorate şi plimbate pe străzile capitalei, pentru ca mai apoi să fie expuse în cimitir.

În fiecare an, după ce sărbătoresc Ziua Tuturor Sfinţilor, bolivienii scot în oraş craniile rudelor decedate. "Natitas", cum sunt denumite, se presupune că aduc noroc şi că alungă spiritele rele.

"Într-un an am primit Natita numit Paulino. Noi aveam doar unul singur. Anul următor am vrut să ţinem sărbătoarea, dar nu aveam bani, iar atunci ne-au sunat de la bancă şi ne-au spus că am câştigat 20.000 de dolari. Am fost foarte bucuroşi, am organizat o petrecere foarte mare", explică una dintre participantele la procesiune.

În timpul anului, craniile stau în casă, în altare special amenajate, unde li se aduc ofrande precum flori, alcool, ţigări sau dulciuri. Dar, o dată pe an sunt frumos decorate şi duse la cimitir.

"Natitas (n.r. craniile) sunt oameni care au trăit şi de care ne aducem aminte. Eu am nouă Natitas, 3 sunt rude, restul le-am primit de la credincioşi. Avem această tradiţie", spune Rita Rosel, o altă femeie care respectă acest ritual.

Iniţial comemorările "Natitas" erau oficiate doar pe 9 noiembrie, dar graţie popularităţii mari a obiceiului, autorităţile au permis ca ceremoniile să fie organizate pe durata mai multor zile.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 nov 10:35
...rudele moarte. Craniile lor au fost decorate şi plimbate pe străzile capitalei, pentru ca mai apoi să fie expuse în cimitir. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H