Moş Crăciun contestă decizia de carantinare, avem „documentul”

Cele mai rigide instituţii din România au intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă şi fac glume cu Moş Crăciun pe reţelele de socializare.

24 dec. 2021, 11:32
Moş Crăciun contestă decizia de carantinare, avem „documentul”

Judecătoria Ploieşti anunţă, vineri, că pe rolul instanţei a fost înregistrat un dosar mai puţin obişnuit, în care ”Moş Crăciun contestă decizia de carantinare”.

„BREAKING NEWS! Soarta Crăciunului în mâinile Judecătoriei Ploieşti! Moş Crăciun contestă decizia de carantinare! Ce vor decide magistraţii ploieşteni? #funJudPlo”, transmite Judecătoria Ploieşti într-o postare pe Facebook.

Magistraţii ataşează şi un extras din aşa-zisa contestaţie, în care Moş Crăciun afirmă că a aterizat cu sania pe aeroportul Otopeni, venind din zona roşie.

Idei de coafuri de Crăciun pentru păr mediu, lung şi scurt. Cum le poţi realiza acasă

„Menţionez că am prezentat rezultatul negativ al unui test RT-PCR efectuat în data de 23.12.2021, dar s-a apreciat că sania pe care o conduceam nu este autovehicul.Vă rog sa constataţi că în cauză sunt incidente dispoziţiile art. 5 alin. 9 indice 1 din Hotărârea nr. 43/02.07.2021 şi art. 1 pct. 3 lit. h) din Hotărârea nr. 111/06.12.2021, încadrându-mă în categoria persoanelor exceptate de la măsura carantinei, în calitate de conducător de autovehicul cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone care asigură transportul de marfă”, afirmă petentul.

La contestaţie sunt ataşate certificatul de înmatriculare al saniei şi cartea de identitate a acesteia.

„Apreciez că aceasta se încadrează în noţiunea de autovehicul, în accepţiunea art. 6 pct. 6 din O.U.G. nr. 195/2002, fiind un vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat pentru transportul mărfurilor atât în aer, cât şi pe drum. Menţionez că deplasarea s-a realizat în scop profesional, pentru aprovizionarea în vederea împărţirii de cadouri planificată în noaptea de 24 spre 25 decembrie”, susţine Moş Crăciun.

 

* Sursa fotografiilor: Judecătoria Ploiești / Facebook.com

Moş Crăciun, testat cu etiliotest de Poliţia Rutieră

„L-am întâlnit în trafic…
A oprit la semnalele polițistei. Nu a întrebat: „Tu știi cine e tata?” și nici nu a cerut ordinul de serviciu sau legitimația colegei noastre.
Așadar…
– Permisul de conducere, cartea de identitate și documentul de înmatriculare a “saniei”– valabile și prezentate;
– Inspecția tehnică periodică- valabilă;
– Asigurarea obligatorie verificată online- valabilă;
– Rezultatul la Alcooltest- zero… despre alte substanțe, nici nu are rost să vorbim;
– Vizibilitatea în “sania” încărcată – deși umplută până la refuz cu cadouri, luneta și gemurile laterale nu erau acoperite de acestea;
– Gradul de transparență al geamurilor laterale – în parametri legali;
– Documentele referitoare la bunurile transportate – la purtător, inclusiv cu scrisorile trimise de copii;
– Viteza – deși se grăbea, legală.
Vă asigurăm că nu a stat mult, deci are timp să ajungă la toți în această seară.
În concluzie: Fii ca Moș Crăciun!”, a scris şi Poliţia Română pe Facebook.