Moscheea Al-Aqsa, din Ierusalim, cuprinsă de flăcări în timp ce la Paris ardea Notre Dame. Imagini cu incendiul de pe Muntele Templului

Una dintre structurile Moscheii Al-Aqsa, din Ierusalim, a fost cuprinsă de flăcări luni noapte, în acelaşi timp în care la Paris focul mistuia o mare parte a părţii superioare a Catedralei Notre Dame. Din fericire, focul de la Ierusalim a fost stins rapid şi nimeni nu a fost rănit serios.

16 apr. 2019, 07:48
Moscheea Al-Aqsa, din Ierusalim, cuprinsă de flăcări în timp ce la Paris ardea Notre Dame. Imagini cu incendiul de pe Muntele Templului

Incendiul a izbucnit în camera de gardă din fața acoperișului Camerei de Rugăciune Marwani„, a relatat agenția de știri Wafa, care a adăugat că „brigada de pompieri Islamic Waqf a rezolvat problema cu succes„. Imaginile postate pe reţelele de socializare arată un fum care se ridică din partea de a Camerei de Rugăciune Marwani, cunoscută și sub denumirea Grajdurile lui Solomon. Muntele Templului din Ierusalim, unde se află Moscheea Al-Aqsa şi Domul Stâncii, este al treilea loc sfânt al Islamului, după Mecca şi Medina.

Citeşte şi Notre Dame, după incendiu. Cum arată interiorul catedralei, Marea Cruce a rămas neatinsă FOTO

Cauzele incendiului nu au fost încă stabilite, dar Sheikh Azzam al-Khatib, directorul general al Jerusalem Waqf şi al Departamentului de Pompieri Al-Aqsa Mosque, crede că focul ar fi putut fi pus accidental de către copii, aceştia fiind văzuţi jucându-se în zonă.

Moschea nu a suferit nicio stricăciune iîn interior, focul de aici fiind eclipsat de misteriosul incendiu de la Paris.