Moscova continuă operaţiunile de război în Siria

Rusia își va continua campania de bombardamente aeriene pentru susținerea forțelor lui Bashar al-Assad în Siria, în pofida apelurilor repetate ale Washingtonului de a pune capăt 'potopului de foc' abătut asupra orașului Alep, a anunțat joi Kremlinul.

29 sept. 2016, 16:24
Moscova continuă operaţiunile de război în Siria

‘Moscova își va continua operațiunea aeriană pentru susținerea luptei antiteroriste a forțelor armate siriene’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ‘Luăm notă cu regret de caracterul neconstructiv al retoricii Washingtonului din ultimele zile’, a adăugat el.

Aceste declarații intervin în condițiile în care secretarul de stat al SUA, John Kerry, a atenționat Moscova că ar putea înceta orice cooperare asupra Siriei dacă nu vor înceta bombardamentele asupra Alep, oraș-cheie din conflict, supus unor intense lovituri ale aviației ruse și siriene, după eșuarea unui armistițiu negociat de ruși și americani.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a calificat, la rândul său, drept ‘crime de război’ bombardamentele asupra celor două spitale principale din partea rebelă a orașului Alep, în timp ce ministrul de externe al Franței, Jean-Marc Ayrault, a anunțat că țara sa a propus la ONU o rezoluție pentru un armistițiu, potrivit Agerpres.

‘Moscova își menține interesul pentru cooperarea cu Washingtonul, atât pentru punerea în aplicare a acordurilor care figurează în documente, cât și pentru creșterea eficienței în lupta împotriva terorismului în Siria’, a continuat Peskov, joi.

‘Însă Moscova speră și că obligațiile pe care Washingtonul a acceptat să și le asume vor fi respectate. Până în prezent ele nu au fost respectate’, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia cere ca SUA să facă presiune asupra rebelilor sirieni, pentru ca aceștia să se delimiteze de grupările jihadiste, cum sunt Frontul Fateh al-Sham (fostul Front al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida).