Moscova: Exerciţiile militare din Ucraina riscă să destabilizeze situaţia

Decizia Kievului de a efectua manevre ale armatei ucrainene în sudul și estul Ucrainei riscă să destabilizeze situația în această țară, a declarat miercuri ministrul adjunct rus al apărării Anatoli Antonov, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 19:34
Moscova: Exerciţiile militare din Ucraina riscă să destabilizeze situaţia

„Încercarea de a efectua manevre de anvergură ale armatei ucrainene în estul și sudul țării, nu departe de regiunile unde au loc acțiuni de protest împotriva loviturii de stat de la Kiev, constituie o acțiune foarte riscantă, care poate duce la destabilizarea situației politice în Ucraina”, a declarat Antonov, citat de RIA Novosti.

Ministrul ucrainean al apărării Igor Teniuh anunța zilele trecute manevre militare, afirmând că ucrainenii ‘sunt gata să-și apere statul lor’. Aceste manevre ar fi prevăzute nu departe de regiunile cu populație majoritar rusofonă, inclusiv în apropiere de Crimeea, unde duminică este programat un referendum pentru alipirea peninsulei ucrainene la Rusia.

În paralel, notează RIA Novosti, se desfășoară exerciții navale comune SUA-România-Bulgaria în Marea Neagră și două avioane-radar AWACS ale NATO au început miercuri misiuni de patrulare în spațiul aerian al Poloniei și României.