Moscova îi cere Kievului să PUNĂ CAPĂT OFENSIVEI militare din estul Ucrainei

Rusia i-a cerut,  luni, Kievul să pună capăt ofensivei militare în estul separatist al Ucrainei, subliniind că noii lideri rebeli aleși au de acum autoritate suficientă pentru a angaja un dialog cu autoritățile ucrainene.

03 nov. 2014, 13:44
Moscova îi cere Kievului să PUNĂ CAPĂT OFENSIVEI militare din estul Ucrainei

„Liderii rebeli aleși au împuterniciri suficiente pentru a stabili un dialog lărgit și durabil cu autoritățile ucrainene”, a declarat pentru agenția rusă de presă TASS ministrul rus adjunct de externe Grigori Karasin, într-un comentariu cu privire la rezultatele finale ale alegerilor desfășurate duminică în autoproclamatele „republici populare” Donețk și Lugansk. „Aceasta nu poate fi decât productiv dacă se bazează pe un dialog echilibrat și pe respect mutual și dacă Kievul renunță la operațiunile militare”, a adăugat reprezentantul diplomației ruse.

Citeşte şi Regiunea Donbas NU mai are NIMIC de-a face cu Ucraina

Rusia susţine că este pregătită să faciliteze la maximum dialogul între Kiev și reprezentanții Donbasului, spune Karasin.

Citeşte şi Alegerile din Doneţk şi Lugansk s-au organizat cu tancuri şi mitralierele

La rândul său, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că aceste pseudoalegeri încalcă grav protocolul de la Minsk, din 5 septembrie, semnat între autoritățile de la Kiev și lideri ai rebelilor, sub auspiciile OSCE. Protocolul are nouă puncte, pe care l-a semnat și reprezentantul Rusiei. Acest document prevede că în estul Ucrainei ar trebui organizate alegeri de către autoritățile de la Kiev, și nu de către rebeli.