Moscova: Limuzina care i-ar fi aparţinut lui Stalin, găsită într-un garaj, la o zi după ce a fost furată

O limuzină blindată, despre care se știe că a aparţinut dictatorului rus Iosif Stalin, a fost găsită într-un garaj din Moscova, la o zi după ce fusese declarată furată, informează Russia Today.

RomaniaTV.net
31 dec. 2019, 11:18
Moscova: Limuzina care i-ar fi aparţinut lui Stalin, găsită într-un garaj, la o zi după ce a fost furată

Camerele de supraveghere au înregistrat imagini cu şase persoane care au reuşit să scoată limuzina ZIS-115 dintr-un garaj din nordul Moscovei, în seara zilei de 27 decembrie. Vehiculul, estimat la 2,8 milioane dolari, cântărește peste 4 tone și a fost remorcat de hoți cu o maşină de teren.

Nu se cunoaște dacă hoţii intenţionau să mute vehiculul sau dacă l-au abandonat în garajul în care a fost găsit. Nu se cunoaşte nici identitatea făptaşilor şi nici nu există informaţii potrivit cărora vreun suspect ar fi fost reţinut de poliţie.

Limuzina de lux ZIS-115 a fost produsă în Rusia între anii 1949 şi 1955 pentru oficialii sovietici de rang înalt. Vehiculul are o armură blindată şi ferestre antiglonţ şi este proiectat să reziste unei explozii provocate de o grenadă de mână. În șase ani de producție doar cincizeci de astfel de limuzine au ieşit pe porţile fabricii.

Limuzina furată i-ar fi aparținut lui Ruslan Tarpan, un bogat om de afaceri ucrainean. Potrivit presei ruse, oligarhul Ruslan Tarpan este în arest la domiciliu în ţara sa de origine.

 

Citește și:

Rusia are nevoie de Crimeea pentru a-şi extinde dominaţia şi în Marea Mediterană