Moţiune de cenzură. Băsescu: Victor Ponta şi-a vândut voturile

După ce Victor Ponta a anunţat că va vota pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR, Traian Băsescu spune că acesta şi-a vândut voturile. Fostul preşedinte al României susţine că moţiunea de cenzură nu va trece. 

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 09:10
Moţiune de cenzură. Băsescu: Victor Ponta şi-a vândut voturile

 „Victor Ponta și-a vândut voturile la toată lumea. În baza promisiunilor că va vota motiunea (împotriva guvernului Dăncilă n.r.), Orban ia dat partidului lui Ponta subvenții de la bugetul de stat ca fiind un partid parlamentar. Acum s-a dus și la Ciolacu si a luat ceva. În realitate, nu cred ca va cădea Guvernul. PSD nu are în intentie să cadă, pentru ca Guverrnul PNL să tragă ponoasele. Nu cred că va cădea Guvernul, dar are șanse”, a spus Traian Băsescu la digi24. 

În şedinţa Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului s-a decis ca votul pe moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti” să fie dat miercuri, de la ora 12.00. Pentru a trece moţiunea de cenzură, este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 202 de parlamentari şi UDMR 30.

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a dat de înţeles că parlamentarii partidului pe care-l conduce, 27 la număr, ar putea vota moţiunea.

„Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Citeşte şi Moţiunea de cenzură se dezbate astăzi de la 12.00. Şansele ca Guvernul Orban să fie demis