Moţiunea de cenzură a PNL va fi depusă marţi la Parlament

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, luni, că sunt întrunite toate condiţiile procedurale pentru înaintarea moţiunii de cenzură, astfel că documentul va fi depus marţi în jurul orei 12.00, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 15:00
Moţiunea de cenzură a PNL va fi depusă marţi la Parlament

Nicolăescu a afirmat că moţiunea are 214 semnături dintre care 140 de la PNL, 55 de la PDL, 18 de la PPDD şi una de la un senator independent.

„Azi am revizuit textul moţiunii şi observaţiile de la PDL au fost discutate şi preluate în formele convenite”, a mai spus Nicolăescu.

PDL va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, dar nu înainte de a o analiza şi completa, a declarat pe 7 mai deputatul PDL Tinel Gheorghe.

„Grupurile parlamentare PDL au primit textul moţiunii de cenzură, iniţiată de PNL. Până luni, parlamentarii PDL vor analiza textul şi vor aduce completările necesare prin prisma viziunii şi a punctelor de vedere exprimate în doi ani de zile de guvernare Ponta 1, 2 şi 3. Vom semna şi vom susţine această moţiune de cenzură”, a susţinut deputatul PDL la o conferinţă de presă.

El a precizat că moţiunea de cenzură a PNL, structurată pe politicile fiscal bugetare şi pe problemele legate de Justiţie, cuprinde solicitări similare cu cele ale PDL.

„Solicitările noastre, iată, cap la cap cu cele ale PNL-ului, legate de reducerea fiscalităţii, a contribuţiilor de asigurări sociale cu 5%, neimpozitării profitului reinvestit şi a creşterii salariului minim. Cel de-al doilea aspect este legat de sugrumarea Justiţiei de către baronii locali cu sprijinul nemijlocit al lui Victor Ponta. Atacul la Justiţie în ultima perioadă a PSD-ului, a lui Victor Ponta şi al baronilor locali s-a înteţit. Pe zi ce trece observăm că luările de poziţii publice fie ale baronilor certaţi cu legea, fie ale lui Victor Ponta sunt de a demoniza Justiţia, instituţiile reprezentative ale Justiţiei”, a mai afirmat Tinel Gheorghe.