Ludovic Orban forţează căderea Guvernului Cîţu în Parlament. Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS – AUR, citită joi în plenul comun

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Anca Dragu și Ludovic Orban, vor ca moțiunea de cenzură să fie citită mâine, la ora 16.00. De partea cealaltă, tabăra lui Florin Cîțu anunță că va sesiza CCR.

08 sept. 2021, 10:45
Ludovic Orban forţează căderea Guvernului Cîţu în Parlament. Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS – AUR, citită joi în plenul comun

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, şi preşedinta Senatului, Anca Dragu, au convocat o şedinţă comună a Parlamentului pentru joi la ora 16.00 în vederea citirii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu depusă de USR PLUS şi AUR.

Ludovic Orban a anunțat marţi că a transmis Guvernului moţiunea de cenzură şi a precizat, citând  dintr-o decizie CCR, că „împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Citeşte şi: Augustin Zegrean: „Au mai fost trei moţiuni de cenzură care nu s-au votat niciodată”. Radu Oprea, PSD: „Nu avem niciun blat, sub nicio formă, cu Florin Cîțu”

Florin Cîțu a declarat, la intrarea în sediul PNL, că astăzi va avea loc ”o revoluție” în interiorul Partidului Național Liberal. Cei care sunt împotriva propriului guvern vor plăti, a avertizat premierul.

Citeşte şi: Alin Stoica: Prefecții USR PLUS rămân în funcții „până când se va decide altceva”

„Astăzi am cerut un BPN pentru a avea câteva rezoluții. În primul rând o decizie ca toți parlamentarii PNL să susțină, prin toate demersurile, Guvernul PNL, ca niciun parlamentar al Partidului Național Liberal să nu facă vreun demers în Parlamentul României împotriva propriului guvern, indiferent de funcția pe care o are, fără scuze de constituționalitate și așa mai departe. Nu noi spunem ce e constituțional și ce nu e constituțional.

Și în al treilea rând, o decizie clară că PNL nu face guvern cu PSD. Să fie foarte clar!

Vom avea o revoluție astăzi! Cine face demersuri împotriva propriului guvern dintre parlamentarii PNL bineînțeles că se va supune consecințelor din statut. Statutul PNL este foarte clar”, a declarat Florin Cîțu, la intrarea în sediul PNL.

Florin Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS la Palatul Cotroceni

Florin Cîţu a trimis demisiile miniştrilor USR PLUS şi propunerile de interimari la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis urmează să semneze decretele prin care ia act de demisia celor şase miniştri USR PLUS din Guvern.

Demisiile şi interimatele devin efective după ce preşedintele Klaus Iohannis semnează decretele în acest sens, care apoi sunt publicate în Monitorul Oficial.