Moţiunea de cenzură a PNL, citită în plenul comun al Parlamentului

Moțiunea de cenzură "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", inițiată de PNL a fost citită, miercuri, în plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului. Dezbaterea şi votul vor avea loc săptămâna viitoare, pe 29 septembrie.

23 sept. 2015, 05:17
Moţiunea de cenzură a PNL, citită în plenul comun al Parlamentului

Liberalii susțin în moţiunea de cenzură că Victor Ponta, fiind trimis în judecată, compromite o națiune întreagă și că liderii UNPR și PSD, Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sunt „complicii” acestuia dacă îl susțin în continuare.

Partidul Național Liberal a decis să depună, de îndată, această moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situația actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o națiune întreagă. În orice altă țară din UE, premierul și-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni„, arată liberalii în moțiunea de cenzură.

Ei subliniază că, prin susținerea lui Victor Ponta de către liderii coaliției, imaginea României va fi distrusă iremediabil.

Moțiunea este semnată de 180 de parlamentari. Astfel, 119 deputați — 112 de la PNL, șase neafiliați și unul de la grupul democrat și popular — și 61 de senatori — 58 liberali și trei neafiliați, respectiv Mircea Geoană, Dan Ioniță și Dan Tătaru — au semnat moțiunea de cenzură.

Elena Udrea: Nu e normal ca Ponta să rămână în funcţie. Moţiunea nu va trece VIDEO

Documentul va fi dezbătut și votat marțea viitoare.

CITEŞTE ŞI: Ponta, despre moţiunea de cenzură: Nu va fi NICIO SUPRIZĂ. Cred că PSD mă va susţine în continuare. VIDEO