Moţiunea pe Transporturi. Puterea: o batjocură. Opoziţia: pe şosele au loc carnagii

Deputaţii puterii au criticat, luni, moţiunea simplă a USL pe Transporturi, afirmând că demersul este "o demagogie" şi "o batjocură" la adresa poporului, iar reprezentanţii opoziţiei au susţinut că, în timp ce ministrul Boagiu taie panglici, pe şosele au loc adevărate "carnagii" din cauza gropilor.  Premierul Boc a fost prezent în plen, dar a plecat în timpul dezbaterilor. Votul asupra moţiunii se va da în şedinţa de marţi.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 18:11
Moţiunea pe Transporturi. Puterea: o batjocură. Opoziţia: pe şosele au loc carnagii

Deputatul Ioan Oltean (PDL) a declarat, în plen, că moţiunea opoziţiei la adresa ministrului Boagiu este „o batjocură” la adresa poporului şi o demogogie. Potrivit acestuia, cei care au redactat moţiunea fie sunt de rea credinţă, fie au aterizat din Tanganica.

Oltean a spus că, timp de 10 ani, cât opoziţia a fost la guvernare, au fost construiţi doar cinci kilometri de autostradă, iar Guvernul Boc a dat în folosinţă 100 de kilometri, având o activitate performantă.

Deputatul PDL a menţionat că opoziţia a reuşit să inventeze două subiecte: suspendarea preşedintelui şi moţiunea împotriva Ancăi Boagiu. Oltean a mai spus că PSD şi PNL trebuie să-şi găsească alte preocupări mai serioase în Parlament, decât această moţiune.

El a menţionat că Guvernul Năstase a încheiat „dezastruos, păgubos” contractul Bechtel, iar ministrul Anca Boagiu a reuşit renegocierea actului, „economisind bani”.

„Astăzi ţara e un şantier, cu drumuri naţionale, centuri, autostrăzi, drumuri judeţene, iar aceasta este rezultatul incontestabil al Guvenrului Boc şi a ministrului Boagiu”, a mai spus Oltean, adăugând că este adevărat că ministrul Boagiu taie panglici, dar la tronsoane încheiate de drumuri la standarde europene.

Deputatul UDMR Antal Istvan a menţionat că este o premieră în Parlament faptul că ministrul Boagiu a prezentat plenului „filmuleţul care înseamnă o informare corectă a Parlamentului”.

El a arătat că este liniştit că în sfârşit au fost demarate la Ministerul Transporturilor lucrurile necesare, urându-i succes „domnului ministru”.

În replică, deputatul PSD Florin Tătaru a arătat că în timp ce Anca Boagiu taie panglici, pe şosele au loc „adevărate carnagii din cauza gropilor”, trenurile deraiază, oamenii sunt atacaţi sau îngheaţă în aceste mijloace de transport.

El a criticat faptul că au fost construiţi doar 100 de kilometri de autostradă, lucrările înaintând „ca melcul”. Potrivit lui Tătaru, PDL „dă dovadă de dispreţ şi dezinteres faţă de români, faţă de banul public”.

La rândul său, deputatul PNL Ion Ţintean a afirmat că nu poate să accepte minciuna, arătând că Boagiu a prezentat ca realizat tronsonul Reghin- Sărăţel, dar se fapt nu s-a săpat nimic.

Relu Fenechiu (PNL) a mai arătat că nu a fost o moţiune „tip can-can”, nu un atac politic, dar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a prezentat un raport triumfalist a activităţii sale în loc să dea răspunsuri la problemele existente în domeniu.

„Ne-am săturat să vedem linii pe hartă, este mare diferenţă între liniile pehartă şi realitate”, a adăugat Fenechiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că deputaţii progresişti, ai minorităţilor naţionale şi independenţi nu doresc să participe la dezbaterea moţiunii.

Votul asupra moţiunii se va da în şedinţa de marţi.