Moţiunea simplă împotriva lui Marius Budăi, respinsă de Camera Deputaţilor. Prima reacţie a ministrului Muncii

Camera Deputaţilor a respins, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, cu 86 de voturi pentru, 177 împotrivă şi două abţineri.

07 mart. 2023, 12:30
Moţiunea simplă împotriva lui Marius Budăi, respinsă de Camera Deputaţilor. Prima reacţie a ministrului Muncii
Moţiunea simplă împotriva lui Marius Budăi, respinsă de Camera Deputaţilor. Prima reacţie a ministrului Muncii

Moţiunea simplă împotriva lui Marius Budăi, respinsă de Camera Deputaţilor. „L-aţi salvat pe salvatorul pensiilor speciale şi prin asta, v-aţi constituit, oficial, prin votul în Parlament, în scut în faţa pensiilor speciale. Mergeţi şi spuneţi tuturor alegătorilor voştri că faceţi scut în faţa pensiilor speciale”, a declarat, după vot, Cristian Seidler, deputat USR.

Citeşte şi: Marius Budăi, atac la inițiatorii moțiunii împotriva sa: „Un simulacru de moţiune scrisă de oameni care, atunci când au guvernat, au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case”

Marius Budăi a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, în cadrul dezbaterii moţiunii simple care îl vizează că, este „un simulacru de moţiune scrisă de oameni care nu au fost în stare de nimic atunci când au guvernat, care au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case, care nu au ajutat nici oamenii, nici mediul de afaceri, făcând praf si pulbere până şi puţinele măsuri de ajutor pe care tot ei le promiseseră”. „Aţi scris o Moţiune fix aşa cum aţi guvernat, numai minciuni şi nimic bun pentru oameni!”, a mai spus Marius Budăi, arătând că PSD este cel care a plafonat, prin OUG 59/2017, pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, protejaţi de deciziile CCR.

Citeşte şi: Marius Budăi, despre impozitarea contractelor part-time: „A dus la un număr record de contracte de muncă cu normă întreagă”

USR şi Forţa Dreptei au depuns moţiunea simplă intitulată „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale”. Cele două partide îl acuzau pe ministru că „nu a fost în stare să scrie un proiect corect de eliminare a pensiilor speciale şi România riscă să piardă banii din PNRR fără această reformă”.