Moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, depusă în plen. Va fi dezbătută miercurea viitoare

Senatorii PNL şi USR au depus, miercuri, în plenul Camerei superioare a Parlamentului, moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, intitulată "România sub orânduirea PSD, ruşinea Europei la infrastructura de transport".

RomaniaTV.net
26 sept. 2018, 09:56
Moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, depusă în plen. Va fi dezbătută miercurea viitoare

UPDATE.  Moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, intitulată „România sub orânduirea PSD – Ruşinea Europei la infrastructura de transport”, depusă la Senat, va fi dezbătută miercurea viitoare, începând cu ora 10,30, a anunţat în plen preşedintele de şedinţă, Adrian Ţuţuianu.

Un număr de 35 de senatori PNL şi USR au depus, miercuri, în plenul Camerei superioare a Parlamentului, moţiunea simplă împotriva ministrului Transporturilor.

Iniţiatorii moţiunii susţin că ministrul Transporturilor „a adus în stare de dezastru sectorul rutier şi calea ferată din România” şi atrag atenţia asupra realităţilor care generează zilnic blocaje în trafic în aproape toate localităţile din ţară, dar mai cu seamă în municipii şi oraşe.

PNL spune că un ministru al Transporturilor ar trebui să fie un campion al infrastructurii şi un susţinător al autostrăzilor, dar actualul ministru, „din contră, este un veritabil ministru anti-autostrăzi”.

„Domnule ministru, este cazul să faceţi un pas în spate, împreună cu aparatul propriu din ministerul pe care îl coordonaţi, pentru a încerca să limităm situaţia gravă în care se afundă din ce în ce mai mult sistemul de transport rutier din România. Există foarte multe disfuncţionalităţi în acest domeniu, pe care, cu siguranţă, dumneavoastră nu le puteţi gestiona. Fondurile europene, domnule ministru, sunt aur curat pentru România, dar dumneavoastră nu-l doriţi. (…) Chiar colega dumneavoastră de partid, doamna comisar european Corina Creţu, a tras un semnal de alarmă şi s-a declarat extrem de îngrijorată. Un singur proiect a fost depus de România pe Programul Operaţional Infrastructură Mare şi anume metroul Gara de Nord – Otopeni, neexistând alte proiecte noi pe infrastructura de transport. A fost un avertisment adresat direct dumneavoastră, domnule ministru Lucian Şova, prin care sunteţi pur şi simplu acuzat de dezinformare. (…) O zi în plus cu domnul Lucian Şova la conducerea Ministerului Transporturilor reprezintă ‘o breşă’ care se adânceşte tot mai mult în ‘peretele’ infrastructurii de transport din România şi o vulnerabilitate tot mai pronunţată la adresa sistemului nostru de transporturi. Această situaţie nu mai poate continua”, argumentează parlamentarii PNL, în textul moţiunii.

„Vă informăm că un număr de 35 de senatori PNL şi USR au depus la preşedintele de şedinţă moţiunea simplă ‘România sub orânduirea PSD, ruşinea Europei la infrastructura de transport’. Vă rugăm să dispuneţi măsurile necesare în vederea declanşării procedurilor legale pentru dezbaterea acesteia”, a anunţat, în plen, viceliderul grupului PNL din Senat, Eugen Ţapu Nazare.

Potrivit Regulamentului Senatului, preşedintele acestui for va decide data dezbaterii şi votului pentru moţiunea depusă.