Motive să adopţi dieta mediteraneană

Dieta Mediteraneana este considerata una dintre cele mai inspirate si sanatoase regimuri alimentare pe care ai putea-o adopta. Se bazeaza pe alimente neprocesate precum fructe, legume, pastai, cereale integrale, lactate, ulei de masline, carne de pasare si peste – alimentele de baza pentru aproape oricare cura excelenta.

RomaniaTV.net
06 iun. 2016, 06:25
Motive să adopţi dieta mediteraneană

Odata cu adoptarea dietei mediteranene nu vei mai fi nevoit sa numeri caloriile consumate zilnic ori sa renunti la anumite alimente. In loc de asta vei inlocui grasimile nesanatoase cu care care iti protejeaza inima (ulei de masline in loc de unt; peste sau pui in loc de carne rosie); te vei bucura de fructe proaspete in loc de dulciuri sau deserturi dulci si vei consuma multe legume si fasole. Nucile sunt de baza, insa nu manca mai mult de o mana pe zi. In plus, te poti delecta, insa cu moderatie, de paine din cereale integrale si vin.

Hrana este cu adevarat proaspata

Cand dieta ta este mediteraneana nu alegi alimentele congelate si nici nu consumi fast food. Focusul este pe alimentele proaspete, de sezon, preparate simplu si gustos. Prepara o salata din spanac, castravete, rosii si clasicele ingrediente grecesti precum masline negre si branza feta.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.