Motivele halucinante pentru care patronul Fermei Dacilor cere să scape de arestul la domiciliu: ”Este un relaxat, preocupat să socializeze în diverse medii”

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, unde opt oameni au murit în urma unui incendiu devastator, se află în arest la domiciliu, dar se pare că acesta nu suportă nici această măsură blândă și ar dori să fie trecut sub control judiciar.

17 mart. 2024, 20:54
Motivele halucinante pentru care patronul Fermei Dacilor cere să scape de arestul la domiciliu: ”Este un relaxat, preocupat să socializeze în diverse medii”
Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, scapă de arestul la domiciliu

Patronul Fermei Dacilor susține în cerea sa, printre alte motive, că are de făcut vizite la stomatolog pentru a-și rezolva unele probleme, dar și să își schimbe permisul de conducere.

Motivele invocate de Cornel Dinicu nu i-au convins, deocamdată, pe judecători, ba chiar a fost etichetat drept „un relaxat”, potrivit unor surse judiciare citate de Gândul.

„Cornel Dinicu a solicitat instanței de judecată, de mai multe ori, să părăsească apartamentul din București în care se află în arest la domiciliu, invocând mai multe probleme – inclusiv stomatologice – sau schimbarea permisului de conducere.

În ultima motivare prin care acestuia i s-a respins cererea de schimbare a măsurii preventive, judecătorul de cameră preliminară a menționat că Dinicu este preocupat de altele chestiuni decât de situația în care se află și l-a catalogat că fiind un ”relaxat”, ”preocupat să socializeze în diverse medii””, au transmis sursele judiciare menționate.

În fața magistraților care au dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile, Cornel Dinicu a precizat că va oferi prima declarație în acest caz și că s-a lovit, permanent, de un sistem birocratic anevoios, „foarte greoi”.

Citește și: Mario Iorgulescu poate scăpa de cei 13 ani de închisoare. ICCJ a admis în principiu recursul în casaţie formulat de fiul şefului LPF

„Arăt că nu am dat o declarație până în acest moment. Știu că sunt acuzat de săvârşirea infracțiunii de distrugere, am luat toate măsurile necesare pentru împiedicarea acestui dezastru, respectiv, în jurul anului 2019, aproximativ, când am început demersurile în vederea obținerii autorizațiilor ISU şi toate celelalte autorizații de funcționare, de fapt primul punct de pornire a fost prima săpătură în vederea obținerii autorizației de construire cu privire la Ferma Dacilor.

Arăt că nu am avut autorizație de construire pentru clădirile existente la momentul producerii evenimentului.

Nu îmi amintesc dacă am fost sau nu sancționat contravențional, însă au fost efectuate controale la locație, cel mai important fiind de la ISU şi Primărie”, a mai declarat Cornel Dinicu în fața magistraților.

Citește și: DNA, descinderi la Primăria Capitalei. Procurorii fac verificări după o amendă-record semnată de Nicuşor Dan