Motivul incredibil al dublei crime din Bran. Ca în cazul Caracal, Poliţia a aşteptat jumătate de zi mandat de intrare peste criminal

Se pare că ucigașul și-a omorât vărul și pe soția acestuia pentru că voia ca aceștia să-și mute gardul câțiva cm, ca să-și extindă el grădina.

17 ian. 2023, 06:35

Ucigaşul celor doi soţi din Bran a fost prins după ce s-a ascuns 12 ore în podul casei. Anchetatorii au încercat să ajungă la suspect chiar dimineață, dar familia lui a încercat să-i ducă în eraore pe polițiști. Ucigașul este vecin și chiar văr cu bărbatul ucis.

Suspectul a fost căutat de poliţişti prin pădurea din apropiere cu ATV-uri şi cu un câine de urmă în zona Bran. Abia luni după-amiază s-a obţinut un mandat pe percheziţie de la o instanţă pentru a intra în casa suspectului, iar acesta s-a refugiat în pod, cu un cuțit în mână. După mai bine de două ore au reuşiut să îl scoată din casă cu cătușe la mână pe suspect, potrivit Monitorul Express.

Se pare că ucigașul și-a omorât vărul și pe soția acestuia pentru că voia ca aceștia să-și mute gardul câțiva cm, ca să-și extindă el grădina.

Bărbatul ucis la Bran avea 38 de ani, lucra la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov. Alexandra, soția lui, era asistentă la Spitalul de Copii din Brașov. Se căsătoriseră anul trecut, în luna august.

Pe conturile lui de socializare curg mesajele de condoleanțe.

„-Dumnezeu să-i  ierte și să-i odihnească în liniște și pace în împărăția sa!
-Păcat de tinerețea lor, nici în căsuța ta să nu mai ai siguranță??? Să vă fie țărâna ușoară
-Drum lin, îngerilor! Dumnezeu sa va odihnească în pace!
-Dumnezeu sa va odihneasca in pace suflete bune si frumoase. Nu pot sa cred de o asa tragedie!”, sunt mesaje postate de apropiații lui Nicu la poza de cuplu pe care o pusese de Revelion, alături de mesajul… „La mulți ani!”. Oamenii sunt șocați de felul în care au sfârșit cei doi tineri.

Citiți și: Nicu și Alexandra sunt cei doi soți uciși la Bran. Criminalul a intrat peste ei în casă după ce a spart ușa cu toporul

”În urma unor cercetări complexe începute de dimineață în Bran, imediat după sesizare și terminate în jurul orei 21.30, respectiv acte medicale, constatări medico-legale preliminare, declarațiile inculpatului de recunoaștere parțială a faptelor și declarațiile a 4 martori (membrii de familie cu inculpatul și cu victimele), din cercetările efectuate la fața locului, percheziția domiciliară la locuința inculpatului și alte investigații ale organelor de cercetare penală, procurorul de caz a reținut următoarea stare de fapt:

În noaptea de 15/16.01.2023, pe fondul unui conflict mai vechi cu vărul şi vecinul său P.N.A., inculpatul P.I.D. s-a înarmat cu un cuţit şi un topor şi a pătruns prin efracţie (spargerea geamului uneia dintre uşile de acces) în imobilul de domiciliul al soţilor P.A.I. şi P.N.A., situat în localitatea Şimon.

În dormitorul soţilor P., inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu obiect/obiecte tăietor/ tăietoare victimelor P.A.I. şi P.N.A., aceştia decedând ca urmare a loviturilor. Față de inculpatul P.I.D. a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru infracțiunile de violare de domiciliu şi omor calificat, prevăzute de art.224 alin.1,2 Cod Penal și art.189 alin.1 lit.f Cod Penal.

Cine este principalul suspect al crimelor de la Bran. Bărbatul care i-ar fi ucis pe Nicu și Alexandra a fost prins de oamenii legii

Cercetările au fost realizate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov iar din cadrul IPJ BRAȘOV au participat la cercetări inspectorul sef adjunct pe linie de investigatii criminale, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier, Poliția Stațiunii Bran, Poliția Municipiului Brașov și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. De asemenea, I.G.P.R. a oferit suport prin Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică ”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov