Motivul INCREDIBIL pentru care o familie de romi a sunat la 112

Părinţii unei fetiţe de etnie romă din comuna Livezile, judeţul Bistriţa-Năsăud, au sunat vineri la 112 pentru a anunţa că fiica lor a fost călcată de o căruţă, doar pentru a scăpa de costurile unui transport către policlinica din municipiul Bistriţa, unde fata avea trimitere de la medic pentru secţia ortopedie.

RomaniaTV.net
25 oct. 2013, 15:16
Motivul INCREDIBIL pentru care o familie de romi a sunat la 112

Părinţii unei fetiţe de etnie romă din comuna Livezile, judeţul Bistriţa-Năsăud, au sunat vineri după-masă la 112 pentru a anunţa că fiica lor a fost călcată de o căruţă. La faţa locului a fost trimis de urgenţă echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD. Când au ajuns la locul indicat de cel care a sunat după ajutor, salvatorii au constatat că accidentul reclamat nu era real.

Mai mult, era vorba despre aceeaşi familie care în cursul zilei de vineri încercase de alte două ori să convingă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) să le trimită o maşină, pentru că fata lor avea trimitere la policlinică.

Directorul SAJ Bistriţa-Năsăud, dr. Annabella Muzsi, a declarat că fata ar fi primit de la medicul de familie o trimitere la policlinica din Bistriţa, la ortopedie, după ce ar fi căzut şi s-a lovit la un cot. Potrivit Agerpres, mama fetei a sunat de două ori la Ambulanţă pentru a cere o maşină, însă i s-a explicat că acest caz nu reprezintă o urgenţă şi că trebuie să găsească alt mijloc de transport pentru a ajunge la Bistriţa.

Familia fetei nu a abandonat, însă, planul iniţial, astfel că în cursul după-amiezii de vineri au sunat de pe alt număr de telefon şi au anunţat că o fetiţă a fost călcată de o căruţă, dând un nume fictiv pentru victimă.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie, pentru a ancheta accidentul. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat că, fiind vorba despre o alarmare falsă, s-a luat măsura amendării cu 200 lei a persoanei de pe telefonul căreia s-a făcut apelul către 112, şi anume o femeie de 33 de ani, vecină cu familia fetei pentru care s-a cerut ambulanţă.

Potrivit statisticii STS pe anul 2012, mai bine de două treimi din apelurile la 112 făcute la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud s-au dovedit a fi false, iar 83 de persoane au fost amendate pentru aceste apeluri abuzive.