Motivul inedit pentru care colacul scaunului de toaletă publică are forma unui U

În multe dintre toaletele publice vedem o diverenţă mare decât ceea ce avem acasă. Este vorba, de fapt, despre colac, care de obicei este în formă de cerc sau de oval.

06 feb. 2021, 08:04
Motivul inedit pentru care colacul scaunului de toaletă publică are forma unui U

Motivul inedit pentru care colacul scaunului de toaletă publică are forma unui U. Astfel, la toaletele publice, scaunul este acoperit cu un colac într-o formă incompletă, adesea care are forma literei U.

Motivul inedit pentru care colacul scaunului de toaletă publică are forma unui U

Acesta este un scaun de toaletă cu deschidere în faţă, modelul fiind aprobat pentru utilizare de „American Standard National Plumbing Code‟, scrie rd.com, în cele mai multe toalete publice din lume. Codul a fost creat în  anul 1955 şi consolidat, în continuare, printr-un cod uniform al instalaţiilor sanitare, din 1973, de către Asociaţia Internaţională a Oficialilor Mecanici şi Sanitari (IAPMO).

Codul prevede că: „rezervoarele de apă trebuie să fie echipate cu scaune din material neted, non-absorbant. Toate scaunele de toaletă destinate utilizării publice trebuie să fie cu deschidere în faţă‟.

Principalul motiv pentru care reprezentanţii instalaţiilor sanitare au indicat acest tip de toaletă are legătură cu igiena şi sănătatea intimă. Având deschidere în faţă, există un risc mai mic ca pielea să atingă suprafaţa vasului de toaletă, posibil contaminat cu bacterii. Din păcate, nici husele speciale de unică folosinţă sau reutilizabile şi lavabile nu oferă protecţie ridicată împotriva îmbolnăvirii.

Şi dacă tot am vorbit de toalete, un tânăr a făcut senzaţie în Japonia.  Suspectula furat mai multe toalete şi a fost arestat în Japonia.

Ryusei Takada, în vârstă de 26 de ani, este suspectat că a furat zeci de toalete din mai multe case din orașul Funabashi, în timp ce acestea se aflau în construcție, transmite Daily Mail.

Poliția l-a arestat pe Takada, după ce a vândut o toaletă nouă într-un magazin second-hand din oraș.

Autoritățile cred că Takada și-a folosit cunoștințele în legătură cu programul muncitorilor pentru a se strecura pe șantiere și a fura toaletele.

Primul furt a avut loc în octombrie anul trecut, când muncitorii au descoperit că o toaletă pe care o instalaseră la o casă pe care o construiau dispăruse peste noapte.

În câteva zile, o altă toaletă dispăruse dintr-o altă casă care se afla, de asemenea, în construcție.

Furturile au continuat timp de trei luni, cu un total de 18 articole, majoritatea toalete, furate de pe șantiere.

Poliția nu a reușit să-l prindă pe hoț, supranumit „Dumnezeul toaletelor” de către presa locală, până când un magazin local second-hand a declarat că le-a fost vândută o nouă toaletă.

Citeşte şi: Un fost guvernator mexican a fost asasinat într-o toaletă, deşi era păzit de 15 gărzi de corp