Motivul pentru care ar fi bine pentru corpul tău să consumi smirnă. Ce beneficii are pentru sănătatea organismului tău

Smirna este rășina unui arbore de pe malul Mării Roșii și pe lângă aspectele care țin de zona de spiritualitate, aceasta are beneficii uriașe asupra sănătății.

27 iul. 2023, 09:37
Motivul pentru care ar fi bine pentru corpul tău să consumi smirnă. Ce beneficii are pentru sănătatea organismului tău
Motivul pentru care ar fi bine pentru corpul tău să consumi smirnă. Ce beneficii are pentru sănătatea organismului tău

Cel mai probabil nu te-ai gândit până acum că există nenumărate beneficii ale consumului de smirnă. Aceasta este de fapt rășina unui arbore mic care se găsește pe țărmurile deșertice ale Mării Roșii. Majoritatea oamenilor cunosc faptul că acesta a fost unul dintre cadourile aduse Mântuitorului Iisus Hristos la naștere de unul dintre cei Trei Magi. Consumul de smirnă are numeroase proprietăți vindecătoare, fiind în rândul mai multor popoare creștine un simbol al cumințenei și înțelepciunii.

Citește și: Eleva din Satu Mare care a fost admisă la 5 facultăți. Anamaria este cântăreață de muzică populară

Se spune că doar un strop de smirnă poate să îndepărteze gândurile și duhurile rele, ajutând sufletul să se apropie de rugăciune și meditație. Separat de acest lucru, poate fi folosită smirnă și în cazul gripei și al bronșitei. Aceasta se va lua sub formă de tinctură și se a lua de 3-4 ori pe zi o linguriță. Trebuie să fie diluată într-un pahar cu apă. El este un antimicrobian puternic, scade febra și stările gripale. Tratamentul durează 7 zile, dar se poate prelungi până la 2 săptămâni.

Mai mult de atât se poate folosi pentru oboseală și astenie. Se iau 20-30 de picături de smirnă și se diluează în apă, apoi se consumă de 4-6 ori pe zi. Stimulează circulația cerebrală și favorizează activitatea intelectuală. Smirna este folosită și pentru indigestie și balonare. Se iau 2-3 lingurițe de infuzie cu 15 minute înainte de a mânca ceva, dar și după masă. Preparatul are efecte stimulente asupra digestiei și vă ajută să aveți un tranzit sănătos. Smirna are numeroase beneficii vindecătoare. Ea se poate face sub formă de tinctură sau infuzie și se poate consuma pentru diverse probleme.

Petru a prepara tinctura vei avea nevoie de zece grame de smirnă, care se vor lăsa șapte zile să se dizolve în 100 de ml de alcool alimentar de 90 de ml, într-un borcan închis. După această perioadă, se poate utiliza și se administrează intern o linguriță diluată în jumătate de pahar de apă, de două-trei ori pe zi.

Există și varianta să foloseși infuzie, iar aceasta se obține foarte ușor.. Una-două bobițe de smirnă se pun într-un pahar cu apă clocotită și se lasă timp de jumătate de oră. Ea nu se dizolvă și se topește și va rămâne la suprafață. Se pot administra 1-3 lingurițe de 2-3 ori pe zi pentru diverse probleme.

Citește și: Obiceiul cu care a rămas Bianca Brad după vindecarea de cancer. Fosta Miss România nu uită niciodată să facă acest lucru: „Am fost nevoită din cauza diagnosticului”