Motivul pentru care bucătăresele cu experiență nu varsă apa de la ouă în chiuvetă! Trebuie să ştii şi tu acest truc

Fierberea oului nu pare o activitate interesantă la o primă vedere însă cercetătorii au studiat cu atenție reacțiile chimice care au loc în timpul preparării ouălor.

26 iul. 2021, 17:42
Motivul pentru care bucătăresele cu experiență nu varsă apa de la ouă în chiuvetă! Trebuie să ştii şi tu acest truc

Motivul pentru care bucătăresele cu experiență nu varsă apa de la ouă în chiuvetă! Cojile de ou sunt formate 90% din carbonat de calciu. De asemenea, conțin încă 27 de elemente, inclusiv fosfor, fluor, cupru, siliciu, zinc. În timpul fierberii ouălor, apa este saturată cu ioni de calciu și alte microelemente.

Motivul pentru care bucătăresele cu experiență nu varsă apa de la ouă în chiuvetă! Trebuie să ştii şi tu acest truc

Ionii de calciu sunt atât de minusculi, încât pot intra și ieși cu ușurință dintr-o celulă organică. Prin apariția lor, ele declanșează în celulă reacții chimice cu sinteza nutrienților.

Această proprietate a apei după fierberea ouălor este deosebit de valoroasă pentru cultivatorii de flori. În cursul observațiilor, chimiștii au descoperit că această apă sporește de 10 ori viteza de creștere a masei vegetale a plantelor. Semințele înmuiate dau plante tinere viguroase și prietenoase. Răsadurile sunt mai rezistente la dăunători și boli.

Pe lângă stimularea directă a creșterii plantelor, apa după fierberea ouălor ajută la menținerea acidității solului în intervalul de 5,5-6,5 pH. Acest lucru este important deoarece un mediu neutru oferă plantelor condiții optime pentru absorbția substanțelor nutritive.

Citeşte şi: E alertă în spitalele din Bucureşti după ce a apărut o avarie gravă la alimentarea cu apă a unităţilor medicale Fundeni și CC Iliescu. TOATE operaţiile sunt amânate. Decizia luată de Ministerul Sănătăţii!
Cum să folosiți apa de după fierberea ouălor
După ce gătiți ouăle, transferați lichidul într-un recipient separat și turnați imediat peste ouă apă rece ca gheața pentru a ușura procesul de curățare de coajă. Lichidul de la ouă îl lăsați să se răcească și îl folosiți pentru irigarea și stropirea plantelor de interior timp de 24 de ore.
Veți identifica ușor plantele cu deficit de calciu: frunze cu vârfuri uscate și pete maronii. Lăstarii cresc lent cu frunze mici.

Ouăle sunt literalmente un produs fără deșeuri.

Citeşte şi: Acest aliment are beneficii multiple pentru organism.LECITINA e cea mai bună hrană pentru creier şi accelerează arderile. Recomandarea făcută de specialişti


loading...