Motivul pentru care Dorel Vişan nu s-a recăsătorit: „Am avut prietene, am și astăzi”

Motivul pentru care Dorel Vişan nu s-a recăsătorit. După moartea soției, actorul nu şi-a refăcut viaţa alături de nicio femeie. A preferat să rămână discret şi a recunoscut că a mai avut relaţii, însă nici vorbă de o nouă căsătorie.

28 mart. 2022, 08:20
Motivul pentru care Dorel Vişan nu s-a recăsătorit: „Am avut prietene, am și astăzi”
Motivul pentru care Dorel Vişan nu s-a recăsătorit

Motivul pentru care Dorel Vişan nu s-a recăsătorit. Actorul și-a pierdut soția din cauza unei boli incurabile şi i-a legat o frumoasă poveste de dragoste. Din respect pentru această mare iubire, nu a mai ajuns niciodată în fața ofițerului stării civile.

Motivul pentru care Dorel Vişan nu s-a recăsătorit

Dorel Vișan și soția acestuia au avut o căsnicie fericită. Femeia care i-a fost alături timp de 29 de ani l-a susținut mereu și l-a îndemnat să fie din ce în ce mai bun în carieră, iar pierderea ei a fost o adevărată lovitură pentru actor.

Citeşte şi: Dorel Vișan, secretele imunității de fier la 84 de ani. Actorul dezvăluie rețetele minune pentru conservarea roșiilor și preparatele naturiste ce-l apără de boli

Nu mi-am putut închipui că un om se poate căsători a doua oară, mai ales când despărțirea a fost foarte tragică. Dacă este o despărțire care se face printr-o diferență de înțelegere, dintr-o ceartă, atunci poți să te desparți și e bine să te desparți ca să nu te cerți toată viața și te poți recăsători.

Eu nu am mai putut. Am ținut atât de mult la relația noastră și la copii, dar nu am putut să trăiesc singur. E normal să îți găsești pe cineva cu care să trăiești și am avut prietene și am și astăzi. Nu asta este problema. Problema este ca această viață să fie discretă și să fie în limitele morale, creștine și ale moralei omenești. Nu m-am mai putut căsători și nici nu am încercat.

Mi-am mutat gândurile și acțiunile în altă zonă, în zona căutării, în zona învățăturii, a cititului. Căsătoria este o școală continuă și fără sfârșit în care fiecare învață de la celălalt, în căsătorie lucrul fundamental este respectul. Iubirea se topește, dar respectul trebuie să rămână până la capăt”, a mărturisit Dorel Vișan, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, potrivit Kanal D.

S-a îngrășat 15 kilograme pentru a-l interpreta pe Ion Creangă

Dorel Vișan a reușit să intre perfect în pielea lui Ion Creangă, motiv pentru care acest personaj a ajuns să îl domine. Actorul a ajuns să ceară sfatul psihologului pentru a reuși să scape de obiceiurile marelui scriitor.

O singură dată, că m-a lămurit (n.r a fost nevoie să meargă la psiholog pentru a scăpa de personajul Ion Creangă). M-am îngrășat 15 kilograme, dar aveam și niște burți suplimentare pe care le punea echipa de filmare.

Rolul Creangă a fost pentru mine un prag extraordinar. Păstrând proproțiile, a fost asemănător cu ceea ce a trăit Robert Powell în Iisus. Personajele care au un suflet foarte puternic pot să te domine. Sunt actori care fac un rol, intră cu multă profunzime în el și toată viața joacă rolul ăla. D-asta m-am temut. Din cauza asta am mers la o prietenă care era profesor psihiatru și care mi-a spus că pot să mă debarasez de aceste treburi, încet, încet, prin conștientizare.

De câte ori făceam o mișcare care nu era a mea spuneam: „Bădie, lasă-mă!”. Am rămas cu Creangă și acum, colaborez cu sufletul lui, mă ajută, îl întreb. Îl întreb ce trebuie să fac în situații mai grele și el îmi dă sugestii. Aproape întotdeauna s-au adeverit.”, a mai spus Dorel Vișan.