Românii au tulburări de anxietate dacă rămân fără baterie la telefon. Ce arată datele celui mai nou studiu!

Românii sunt la un pas de dependență în ceea ce privește atașamentul față de telefoanele mobile. Mai mult decât atât, datele unui studiu au demonstrat că dacă rămân fără baterie la telefon, conaționalii noștri devin mai anxioși.

21 oct. 2021, 10:14
Românii au tulburări de anxietate dacă rămân fără baterie la telefon. Ce arată datele celui mai nou studiu!

Românii au  tulburări de anxietate dacă rămân fără baterie la telefon. Xiaomi împreună cu IZI data au realizat un studiu referitor la anxietatea în privința bateriei descărcate în România, care arată că 65% dintre românii de la orașe devin agitați în momentul în care telefoanele li se descarcă.

Românii au tulburări de anxietate dacă rămân fără baterie la telefon. Ce arată datele celui mai nou studiu!

Studiul a fost realizat cu ajutorul chestionare online, în luna septembrie, pe un eșantion de 1020 de respondenți, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 15-64 de ani, din rândul populației digitalizate urbane și are o marjă de eroare de +/- 2.9%.

Studiul IZI data realizat pentru Xiaomi a relevat faptul că viteza de încărcare este importantă, atât din punct de vedere rațional, cât și emoțional.

9 din 10 români din mediul urban își doresc ca telefonul să se încarce rapid, în timp ce 75% spun că este important ca smartphone-ul să li se încarce cât mai repede. Una dintre întrebările din chestionar i-a pus pe respondenți în situația de a își imagina că se află în oraș și mai au 3% baterie, cu imposibilitatea de a încărca telefonul în următoarele 3 ore. 65% au spus că ar deveni agitați, iritați sau chiar panicați în astfel de momente, un număr crescut de mențiuni pe această afirmație fiind în rândul Gen Z (75%) și a respondenților cu educație superioară (70%).

“Răbdarea noastră scade pentru că viteza crește? Sau e invers? Telefonul devine o extensie a creierului omului modern, așteptările cu privire la funcționalități cresc odată cu necesitatea de a avea un asistent personal mereu la îndemână, mereu disponibil și mereu încărcat.

Interesant că telefonul are un rol functional, dar relația oamenilor cu acesta este emoțională. Facilitator al conexiunii cu cei dragi, telefonul trezește în principal emoții pozitive, dar și senzații negative de anxietate – atunci când bateria e pe sfârșite. Viteza a devenit o nevoie primară a experienței de utilizare a telefonului, nu mai este doar o funcționalitate opțională. Se cere viteză de procesare a datelor, viteza internetului și iată, observăm din sondajul curent, viteză de încărcare a bateriei”, declară Silvia Luican, sociolog și fondator IZI data.

Citește și: Vaccinarea unui singur membru al familiei scade aproape la jumătate riscul ca ceilalţi membri să se infecteze cu COVID-19. STUDIU


loading...