Motivul pentru care o profesoară de la o universitate americană a pretins toată viaţa că este de culoare, deşi este albă

Jessica Krug este profesoară la Universitatea George Washington, unde predă istorie africană. Femeia, în vârstă de 38 de ani, a pretins până la această vârstă că este de culoare. În realitate, însă, Krug este o evreică albă. „Mi-am clădit viața pe o minciună antirasistă și am mințit la fiecare respirație”, a mărturisit ea, potrivit Daily Mail.

RomaniaTV.net
05 sept. 2020, 19:53
Motivul pentru care o profesoară de la o universitate americană a pretins toată viaţa că este de culoare, deşi este albă

Profesoara a scris într-un text publicat săptămâna aceasta pe o platformă online că și-a asumat identități false, „pe care nu aveam dreptul să le revendic: mai întâi de culoare din Africa de Nord, apoi de culoare din SUA, apoi din Caraibe”.

Ea a recunoscut că a încercat să profite de situație în diverse moduri, deşi este perfect conştientă că această minciună este incalificabilă. Şi mai mult decât atât, ea a pretins nu doar faţă de colegi că este de culoare, dar şi în cadrul multor relații personale.

Citeşte şi Femeie de 54 de ani, condamnat

Către finalul confesiunii, Jessica Krug a recunoscut că a recurs la această înşelăciune din pricina problemelor de sănătate mintală cu care se confruntă, dar şi din pricina unor traume pe care le-a avut în primii ani de viață.

Profesoara nu a spus, însă, de ce a făcut această dezvăluire acum, însă cineva din anturajul său a lansat ipoteza că, probabil, se aflase adevărul.

Universitatea George Washington, unde Jessica Krug predă cursuri de istorie africană, a transmis că a luat act de mesajul ei, dar nu a dorit să comenteze acest caz.