Motivul pentru care roșiile nu se țin la frigider! Temperatura ideală la care trebuie să le depozităm

Oamenii de știință spun că roșiile nu se păstrează la frigider, deoarece temperatura scăzută le distruge aroma și gustul.

16 feb. 2023, 20:42
Motivul pentru care roșiile nu se țin la frigider! Temperatura ideală la care trebuie să le depozităm

Roşiile au o serie de beneficii, însă specialiștii spun că nu este bine să le păstrăm la frigider. Temperatura scăzută le distruge aroma și gustul, conform cancan.ro

Citiți și: Ce conțin roșiile cherry din supermarket. Care sunt adevăratele lor beneficii și de ce este bine să le consumi

Temperatura recomandată la care trebuie să depozităm roșiile

Potrivit specialiștilor, temperatura optimă pentru păstrarea roșiilor este de 12, 13 grade. Se pare că roșiile se păstrează cel mai bine la temperatura camerei, iar acest lucru se demonstrează atunci când sunt consumate, gustul fiind unul perfect.

Aceștia recomandă ca acestea să fie atârnate de un perete răcoros sau să fie depozitate pe balcon, atunci când temperaturile permit asta.

Cei care locuiesc la casă trebuie să știe că locul ideal unde se pot depozita roșiile este o cameră rece și uscată, precum pivnița sau beciul, deoarece în aceste încăperi, temperatura nu depășește mai mult de 12 grade Celsius.

Roșiile sunt considerate un fruct și nu o legumă și o mulțime de benficii.

Au un conținut foarte mare de licopen, care protejează ADN-ul celular si diminuează riscul de cancer, in special de cancer la plămâni (aviz fumatorilor activi/ pasivi!); roșiile conțin vitaminele A, B, C, E si K, protejează organismul de efectul radicalilor liberi, îmbunătățesc vederea, reglează tensiunea arteriala si scad nivelul de colesterol, protejează sănătatea sistemului osos (conțin și cantități semnificative de calciu și magneziu), întăresc sistemul imunitar si contribuie la asimilarea mai buna a fierului in organism, scrie topfitness.ro.

De asemenea, roșiile scad pofta de mâncare și au un conținut ridicat de apa si fibre. Roșiile sunt recomandate în curele de slăbire. Din punct de vedere al caloriilor, o roșie medie are în jur de 20 calorii.

Citiți și: Cum verifici simplu dacă roşiile din piaţă au prea mult pesticide