Motivul pentru care trebuie să oprești router-ul de Wi-Fi de câteva ori pe lună

Dacă ai observat că ai o conexiune mai slabă la internet în ultima perioadă și nu știi care este problema, ei bine trebuie să afli că este posibil ca router-ul tău să fie bruiat de alte dispozitive. Pentru a rezolva această problemă ai nevoie doar de un truc simplu.

10 apr. 2023, 22:34
Motivul pentru care trebuie să oprești router-ul de Wi-Fi de câteva ori pe lună

Experții de la Ritter Communications au declarat recent că router-ul Wi-Fi trebuie oprit din când în când. Dacă facem acest lucru la un anumit interval de timp, ne putem asigura că avem parte de o conexiune mai bună la internet. Mai mult de atât, și locul în care plasezi router-ul în casă poate să influențeze viteza cu care funcționează internetul. Totodată, există un truc care se poate dovedi extrem de util. Acesta te poate ajuta să scapi de cei care încearcă să folosească serviciul pe care tu îl plătești.

Citește și: Cât curent consumă un router Wi-fi. Suma pe care o scoţi din buzunar în fiecare lună

Pentru a beneficia de o conexiune mai bună la internet, ideal ar fi să poziționezi router-ul Wi-Fi cât mai sus în cameră. Distanța ideală de la sol este de 1,5-2,1. Dacă plasezi router-ul la această înălțime te vei putea bucura de un semnal mai puternic în întraga casă.

Unde trebuie să poziționezi router-ul

„Recomandă, să pui routerul la o înălțime de 1,5-2,1 metri de podea, fără să fie obstrucționat de obiecte. Routerul tău emite unde radio care se răspândesc în sus și în jos de la sursă. Dacă poziționezi routerul la o distanță bună de podea, atunci vei avea semnal pe o arie mai mare”, au transmis experții de la Ritter Communications.

Mai mult, pentru a ne asigura că router-ul nu este bruiat de alte dispozitive și pentru a rezolva problema conexiunii slabe există un truc salvator. Nu îți imagina că trebuie să îți aprofundezi cunoștințele de IT, pentru că nu ai ceva complicat de făcut. Tot ce trebuie să faco este să oprești router-ul Wi-Fi cel puțin o dată pe lună. În acest mod toate problemele vor dispărea.

Dacă vrei să oprești router-ul, trebuie doar să-l scoți din priză și să îl introduci din nou peste aproximativ 15 secunde. După aceea, așteaptă încă 15 minute înainte de a-l porni propriu-zis, apoi așteaptă până când butoanele devin verzi

Citește și: Aparatul care îți mărește factura la energie chiar și atunci când nu este folosit. Oprește-l când dormi sau când pleci de acasă