Motivul pentru care turcii nu mănâncă carne de porc. Semnificația acestui tip de carne pentru ei

Carnea de porc e printre cele mai consumate din lume. Turcii, însă, o ocolesc din motive religioase.

30 mart. 2024, 11:22
Motivul pentru care turcii nu mănâncă carne de porc. Semnificația acestui tip de carne pentru ei

Motivul pentru care turcii nu mănâncă carne de porc. Musulmanii și evreii se țin departe de preparate din carne de porc fiindcă așa spune religia lor.

Accesul interzis la consumul de carne de porc a apărut în iudaism prima dată, iar apoi a fost preluată și de profetul Muhammad, care era printre cei mai apreciați și ascultați profeți din Islam. În Coran se fac tot felul de referiri la carnea de porc, iar ele sunt luate foarte în serios de către musulamni, tratând cu strictețe fiecare pasaj al cărții.

Citește și Reţeta rapidă şi delicioasă de urzici cu mălai a celebrei Jamila. Este un deliciu care îţi va aminti de copilărie

Musulmanii sunt învățați încă de când sunt mici că nu trebuie să consume carne de porc fiindcă se consideră că e necurată. E un mare păcat să o mănânce, iar totul depinde de zona în care locuiesc. Chiar și vânzarea și manipularea cărnii de porc sunt interzise fiindcă se condideră că oamenii sunt complici în felul acesta la păcatul altora.

Motivul pentru care turcii nu mănâncă carne de porc

Așa a apărut și o legendă în care se spune că Allah i-a transformat pe cei răi în porci și maimuțe, iar din acest motiv au devenit interzise în această religie. Musulmanii știu că nu trebuie să consume carne de porc deoarece acest aspect este specificat în Sfântul Coran, fiind trecute în haram, mai exact pe lista lucrurilor interzise.

„Vă sunt interzise (ca hrană): carnea moartă, sângele, carnea de porc și ceea ce a fost invocat în numele altcuiva decât Allah“. (Sfântul Coran, 2:173)

Chiar dacă e interzisă carnea de porc, e și o excepție în care oamenii nu păcătuiesc dacă mănâncă acest aliment. Musulmanii pot mânca carne de porc dacă viața lor depinde de acest lucru, mai exact dacă sunt flămânzi și nu găsesc o altă sursă de hrană.

Carnea de porc e considerată necurată și în plus e interzisă pentru musulmani și poate provocatot felul de boli care pot fi transmise ușor și la alte ființe vii.

Ce mai consumă turcii

Turcii sunt pe primul loc în topul celor mai mari consumatori de ceaiuri, iar potrivit studiilor 96% din totalul populației poate să bea cel puțin o cană de ceai pe zi. O singură persoană ar putea ajunge să bea trei kilograme de ceai pe an. Nici pâinea nu e lipsită din alimentația lor, Turcia are cel mai mare consum de pâine pe cap de locuitor din lume.

De asemenea, turcii consumă foarte mult fructe uscate sau deshidratate. La magazinele din Turcia se găsesc mandarine, prune, rodii sau smochine vândute în forma lor uscată. Turcii mănâncă, de regulă, aceste fructe după cină.

Citește și Copacul care îți aduce prosperitate și noroc. Trebuie neapărat să îl plantezi, dacă nu îl ai deja în curte