Copacul care îți aduce prosperitate și noroc. Trebuie neapărat să îl plantezi, dacă nu îl ai deja în curte

Copacul care îți aduce prosperitate și noroc. Această plantă a inspirat filme și poezii și este bine să o ai în grădină. Se adaptează oricărui mediu, iar florile sale au o frumusețe aparte și un parfum deosebit.

29 mart. 2024, 15:39
Copacul care îți aduce prosperitate și noroc. Trebuie neapărat să îl plantezi, dacă nu îl ai deja în curte
Copacul care îți aduce prosperitate și noroc

Copacul care îți aduce prosperitate și noroc. Magnolia a fost adusă în Europa în jurul anului 1740 și este un simbol al norocului, prosperității și al puterii. În plus, florile parfumate sunt de o frumusețe aparte, motiv pentru care oamenii se îngrămădesc să fotografieze cele mai frumoase magnolii din București.

Citește și: Descoperă secretul de frumusețe la care apela Cleopatra! Uleiul din planta misterioasă pentru un ten impecabil și păr strălucitor

Copacul care îți aduce prosperitate și noroc

Conform legendei, magnoliile, semn al demnității și al perseverenței, era inițial dublă: o plantă externă și una internă, în forma unei stele, simbolizând inima și sufletul acesteia.

Magnoliile reprezintă senzualitatea și pasiunea, încrederea și frica. Unind cele trei elemente pe care copacul ce aduce noroc le are: flori, frunze și scoarță, înseamnă recunoașterea frumuseții și trăirea ei din plin.

Frunzele întruchipează vindecarea și energia pozitivă, scoarța- capacitatea  de a rezista durerii și oboselii tipice a femeilor, în timp ce florile reprezintă senzualitate și pasiune.

Magnolia este una dintre cele mai vechi plante din lume. Pentru prima dată, a apărut pe Pământ în urmă cu peste 95 de milioane de ani și a rezistat chiar și după era glaciară. În 1688, Bannister a adus o plantă necunoscută înapoi în Anglia din America.

Iar în în 1703, Charles Plumier a numit-o Magnolia în onoarea lui Pierre Magnol, un ilustru medic și botanist, director al grădinii botanice din Montpellier. Ani mai târziu, europenii au iubit-o.

Perioada de înflorire a magnoliei este întotdeauna deosebită. Florile au diverse forme: cele albe și parfumate în formă de stea, ideale pentru grădini mici, deoarece copacul nu trece de 150 de centimetri.

Magnolia înflorește vara și la începutul toamnei, iar în medicina chineză, scoarța este folosită pentru a trata durerea, diareea, tusea și problemele urinare, conform magnoliamoving.com.