Reţeta rapidă şi delicioasă de urzici cu mălai a celebrei Jamila. Este un deliciu care îţi va aminti de copilărie VIDEO

Dacă îți dorești o rețetă simplă și reconfortantă din copilărie, trebuie să încerci această variantă rapidă de urzici cu mălai. Urzicile, pe lângă faptul că sunt plante sezoniere extrem de sănătoase, oferă și o savoare unică, mai ales când sunt pregătite așa cum ți le amintești din copilărie. Iată cum să le prepari, urmând rețeta specială a celebrului food blogger Jamila!

29 mart. 2024, 16:37
Reţeta rapidă şi delicioasă de urzici cu mălai a celebrei Jamila. Este un deliciu care îţi va aminti de copilărie VIDEO
Reţeta rapidă şi delicioasă de urzici cu mălai a celebrei Jamila. Este un deliciu care îţi va aminti de copilărie

Reţeta rapidă şi delicioasă de urzici cu mălai a celebrei Jamila. Urzicile sunt o alegere populară în bucătăria românească, iar această rețetă simplă de la Jamila le scoate în evidență gustul și beneficiile.

Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti această mâncare delicioasă:

  • 1 kg urzici
  • 100 g mălai
  • 2 cepe, tocate mărunt
  • 1 căpățână de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper

Citeşte şi: Reţetă simplă şi gustoasă de ciorbă de burtă de post. Cum se prepară la mănăstire, care este secretul!

Mod de preparare:

Pentru început, opărește urzicile în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 5 minute. După ce sunt fierte, scurge-le și lasă-le să se răcească. Păstrează apa în care au fiert, deoarece o vei folosi mai târziu. Toacă urzicile cât mai mărunt posibil și pregătește restul ingredientelor. Într-o oală, încinge uleiul și călește ceapa până devine transparentă. Adaugă usturoiul și gătește-l timp de aproximativ un minut. Adaugă urzicile tocate și mălaiul în oală și amestecă bine. Adaugă apa în care au fiert urzicile treptat, până obții consistența dorită. Condimentează cu sare și piper, după gust. Lasă mâncarea să fiarbă timp de aproximativ 15 minute, adăugând lichid în funcție de grosimea dorită a sosului.

Citeşte şi: Rețetă mănăstirească de ciulama de ciuperci, o bunătate pentru credincioșii ce țin post! Gata în doar 15 minute

Poți servi urzicile cu mămăligă, conform tradiției, sau le poți acompania cu smântână și hrean pentru un plus de savoare. Indiferent cum le alegi, aceste urzici cu mălai vor fi un adevărat deliciu pentru întreaga familie!