Motivul pentru care ucigaşul lui Teo Peter a SCĂPAT de închisoare

În 2004, Teo Peter a murit după ce taxiul în care se afla a fost spulberat de puşcaşul american VanGoethem. Un poliţist din Virginia, trimis la Bucureşti pentru a investiga accidentul, a spus că vinovată a fost semnalizarea proastă. În timpul incidentului, VanGoethem se afla în maşină cu iubita sa, deşi era căsătorit. În 2006, Curtea Marţială din statul Virginia l-a găsit vinovat de adulter, achitându-l pentru omor din neglijenţă.

12 apr. 2013, 05:32

Teo Peter a murit din cauza semnalizării proaste din intersecţia unde a avut loc accidentul, cel puţin asta au decis autorităţile din SUA. Puşcaşul marin care a intrat cu maşina în taxiul în care se afla fostul basist al trupei Compact a scăpat basma curată după ce un poliţist american venit la Bucureşti pentru a analiza cazul a evaluat siguranţa intersecţiei cu nota 3 pe o scară de la 1 la 10, potrivit adevărul.ro.

Citeşte şi Peter Frampton a fost accidentat de o femeie care trimitea SMS-uri în timp ce era la volan VIDEO

În dimineaţa zilei de 4 decembrie 2004, Teo Peter s-a stins din viaţă după ce un puşcaş marin american, a intrat cu maşina în taxiul în care se afla muzicianul român. Christopher VanGoethem a fost achitat în urmă cu şase ani pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă de către un tribunal militar din Virginia.

În timpul procesului de doar 10 zile au fost audiaţi zeci de martori. Dar cea mai importantă depoziţie a fost a unui poliţist rutier din Virginia, trimis la Bucureşti pentru a investiga circumstanţele producerii accidentului.

Citeşte şi Peter Banks, chitaristul trupei Yes, a murit la vârsta de 65 de ani

Acesta a stabilit că intersecţia în care a avut loc accidentul era prost semnalizată, susţinând că primul stop, cel de pe strada Polonă, se afla prea departe de intersecţie, al doilea era pe partea stangă a străzii, unde nimeni nu s-ar fi aşteptat sa fie, iar al treilea era ascuns de crengile unui copac.

Potrivit informaţiile furnizate atunci de Poliţia Capitalei, etilotestul făcut puşcaşului american arăta o valoare de 0,09 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, deci sub limita admisă. Christopher VanGoethem, atunci în vârstă de 31 de ani, a fost trimis imediat în SUA, la baza militară din Virginia de care aparţinea.

Citeşte şi MASACRU în Afganistan: Un soldat american a ucis 16 femei, bătrâni şi copii, apoi a ars 11 cadavre

Pe 1 februarie 2006, Curtea Marţială din statul Virginia l-a găsit vinovat pe american de adulter pentru că în momentul accidentului, se afla în maşină cu iubita sa, deşi era căsătorit, achitându-l însă pentru acuzaţia de omor prin neglijenţă în legătură cu moartea muzicianului român Teo Peter. VanGoethem a mai fost găsit vinovat de declaraţii oficiale false în faţa anchetatorilor însă a primit doar o scrisoare de mustrare.