Motivul real pentru care Dana Săvuică a pozat în Playboy: „Le-am spus că vreau să pozez arătând totul, dar să nu se vadă nimic”

În 1999, la vârsta de 29 de ani, Dana Săvuică a luat o decizie care avea să-i aducă faima. A fost prima femeie din România care a apărut în revista Playboy. 23 de ani mai târziu, fostul model dezvăluie motivul pentru care a acceptat oferta de a poza pentru revista cu iepuraşi.

11 iul. 2022, 17:53

Aproape 30.000 de reviste Playboy cu Dana Săvuică pe copertă au ajuns în casele românilor în doar două ore de la apariţia pe piaţă. 100 de coperte au fost semnate chiar de protagonistă.

Fostul model a dezvăluit că shooting-ul a avut loc la Chicago, iar coperta ar fi fost un tribut Marylin Monroe, primul personaj din istorie revistei americane.

La 10 ani de la ieşirea din comunism, nuditatea reprezenta încă un subiect tabu în România. Pentru Dana Săvuică, însă, nu a fost o problemă să-şi lepede hainele. Mai ales că, în urma apariției, a câștigat o sumă uriaşă cu care și-ar fi putut cumpăra un apartament. Pictorialul a reprezentat, cu certitudine, o rampă de lansare. De mai multe ori, femeia de afaceri a recunoscut că acea apariție a însemnat „încununarea carierei sale” şi tocmai de aceea nu are cum să regrete acea alegere.

La 50 de ani, Dana Săvuică a refăcut pictorialul din Playboy

21 de ani mai târziu, în 2020, Dana Săvuică a refăcut pictorialul din Playboy, provocată de Cătălin Măruţă. Diva a catalogat ședința foto de la 50 de ani precum un remake, dar nu unul la fel de perfect ca cel din urmă cu 29 de ani.

Citeste si Dana Săvuică, protagonista unei situații jenante în Maroc. A fost apostrofată de localnici: „Au venit la mine și mi-au spus să nu le fur sufletul”

Este un remake, dar nu unul perfect, prin care ne-am amintit ce s-a petrecut pe 21 octombrie 1999, pe când eu aveam 29 de ani şi mă bucurăm de gloria de top model. Pentru mine, acea apariţie în Playboy a însemnat încununarea carierei şi retragerea mea de pe podium prin pictorialul intitulat Model fără haine“, a spus  Dana Săvuică potrivit redacția.ro.

Pe lângă oportunitățile în carieră, Dana Săvuică a mărturisit şi că săptămâna petrecută la Chicago i-a dat ocazia să o cunoască pe Christie Hefner, fiica fondatorului Playboy.

Pentru mine, acel moment a însemnat, pe lânga omagiul adus feminitaţii, eleganţei şi senzualitaţii, amprenta şi semnătura mea asupra showbiz-ului românesc. Eram validată drept una dintre cele mai frumoase femei din România. Nu am regretat niciodată momentul acela, pentru că nu pot spune că m-am dezgolit de tot. Eu le-am spus că vreau să pozez aratând totul, dar să nu se vadă nimic.

Am dorit să fac această şedinţa foto în spiritul primei coperte Playboy, ce a avut-o că protagonista pe Marilyn Monroe. Mi-am dorit un pictorial artistic, voiam să pun în evidenţa feminitatea unei femei, nu vulgaritatea. Am stat o săptămâna la Chicago pentru realizarea lui şi am cunoscut-o pe Christie Hefner, fiica fondatorului Playboy, Hugh Hefner„, a spus Dana Săvuică pentru sursa citată.

Citeste si Cum se menține Dana Săvuică atât de slabă la 52 de ani. Ce sacrificii face pentru silueta ei