Motivul STUPID de deportare a unei românce din Canada: Fiica femeii este "incompatibilă medical"

Publicat: Marţi, 29 Ianuarie 2013 19:02 // Actualizat: Miercuri, 30 Ianuarie 2013 12:09 // Sursa: Mediafax

O româncă emigrantă în Canada, care lucrează ca îngrijitoare în provincia Saskatchewan şi este mama unei tinere invalide, a obţinut susţinerea comunităţii locale şi încearcă să obţină o derogare de la autorităţile federale pentru a putea continua să trăiască acolo.

Foto: The StarPhoenix

Guvernul local din Saskatchewan a transmis o scrisoare autorităţilor federale pentru a le cere să întrerupă procedurile de deportare a unei menajere originară din România şi a fiicei acesteia, relatează publicaţia The Starphoenix.

Ministrul Economiei şi ministrul Sănătăţii din regiunea Saskatchewan au scris ministrului federal al Cetăţeniei, Imigraţiei şi Multiculturalismului, Jason Kenney, afirmându-şi susţinerea totală faţă de Eniko Reka Kincses şi fiica acesteia, Boglarka şi cerând să i se ofere acesteia permisul de şedere permanentă, astfel încât "Kincses să devină un menbru contribuitor spre beneficiul Saskatchewan".

Familia Kincses a emigrat din România în Canada în 2009 prin "Provincial immigrant nominee program", însă se confruntă cu obligaţia de a părăsi Canada, deoarece autorităţile federale au decis că Boglarka este "incompatibilă medical", din cauza paraliziei cerebrale. Această procedură se impune de fiecare dată când autorităţile federale consideră că un imigrant ar beneficia de ajutoare sociale sau medicale peste medie, în următorii 10 ani.

Misiunea femeii şi avocatului acesteia a fost să demonstreze că tânăra nu are nevoie de medicamente, nu are nevoi medicale speciale, iar familia ei nu a accesat niciun serviciu social în ultimii patru ani în Sakatoon. Paralizia cerebrală nu este o boală progresivă, prin urmare nevoile fetei nu vor creşte.

În plus, dorinţa mamei de a deschide un centru privat de îngrijire a copiilor invalizi a fost văzută cu ochi buni de către autorităţile locale, care consideră că aceasta va aduce un beneficiu economiei şi va oferi un spaţiu de lucru pentru aceia care deseori ocupă locurile extrem de scumpe din spitale.

"Aş vrea să pun accent pe costul medical şi social minim de care ar avea nevoie Boglarka, contrabalansate mult de beneficiile de a o avea pe Kincses ca locuitor permanent al Saskatchewan", apare în scrisoare. "Premierul Brad Wall a pus accent pe nevoia de angajaţi competenţi şi de servicii de calitate pentru persoanele cu dizabilităţi", a declarat Pupen Pandya, vice-ministru al muncii în cadrul Ministerului Economiei.

Peste 200 de persoane şi-au arătat susţinerea semnând o petiţie prin care speră să determine autorităţile federale să anuleze ordinul de deportare, care include un bilet într-un avion care decolează miercuri la ora 05.00 (13.00 ora României).

Joyce Phillips, directorul regional al Consiliului Vocaţional din Saskatchewan, este de părere că îngrijitorii "lucrează pentru cei mai vulnerabili dintre oameni. Este o necesitate absolută şi există o mare penurie".

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:26
Votează email 0 email
...ani în Sakatoon. Paralizia cerebrală nu este o boală progresivă, prin urmare nevoile fetei nu vor creşte. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
30 ian 06:56
Votează email 0 email
...ani în Sakatoon. Paralizia cerebrală nu este o boală progresivă, prin urmare nevoile fetei nu vor creşte. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
29 ian 20:35
Răspunde | Votează email 4 email
Adi
De ce este STUPID motivul de deportare???Daca exista o lege ea trebuie respectata.De,numai in Romania oamenii sunt destepti, milostivi, fini interpretori ai legii in folosul lor personal.De ce nu au ajutat-o autoritatile romane pe acesta tanara cu hanidicap??De ce a fost nevoita sa plece? De bine ce este in Romania? Ea cunostea ce drepturi si ce obligatii are? Canadienii aia "reci" si cu "inima rea" vor s-o ajute sa invinga legea ,cati romani ar fi facut acest lucru?//Din gura toti,concret NICIUNUL.
29 ian 20:00
...a obţinut susţinerea comunităţii locale şi încearcă să obţină o derogare de la autorităţile federale pentru Citește mai departe…. Citeste toata stirea Motivul STUPID de deportare a unei românce din Canada: Fiica femeii este "incompatibilă...
29 ian 19:20
...şi este mama unei tinere invalide, a obţinut susţinerea comunităţii locale şi încearcă să obţină o derogare de la Citește mai departe… via RTV.NET – Stiri – Ştiri web design & ...
1
EUR
4.7777
RON
09 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H