Motivul teribil pentru care Florin Zamfirescu a renunţat la teatru: „Parcă mi s-a luat o pânză de pe ochi. E o ciudăţenie pe care n-am mărturisit-o niciodată până acum”

Şi-a pus mai bine de jumătate din viaţă în sujba publicului. Timp de peste patru decenii a urcat pe scenele marilor teatre din ţară şi a jucat în zeci de filme care au ajuns la sufletul publicului. Florin Zamfirescu a pus multă pasiune în cariera de actor, dar într-o zi, pe neaşteptate, a decis să renunţe la teatru.

27 aug. 2023, 13:27

Florin Zamfirescu a dezvăluit, în podcastul ALTCEVA, realizat de Adrian Artene, moticul real pentru a decis să renunţe la teatru, deşi actoria a fost marea lui iubire. Totul s-a întâmplat după decesul mamei sale, în anul 2019. Odată cu dispariţia celei care i-a dat viaţă, totul s-a prăbuşit pentru actor.

Mama mea a trăit 94 de ani. Acum patru ani, la 94 de ani, a decedat. S-a dus într-o lume, zic eu, mai bună. A murit, am avut priveghiul de trei zile și am înmormântat-o. Dar în zilele astea, mie a început să nu-mi mai placă teatrul. Deloc. Parcă mi s-a luat o pânză de pe ochi.

Noroc că aveam 70 de ani și eram deja pensionar și am zis Măi, eu eram ținut în meseria asta de mama. […] Ea îmi făcea o critică foarte serioasă, o analiză pertinentă, ce spunea mama, așa era. Mama mi-a fost mentor […]

În fața lumii eram… ‘băiatul meu artist și e celebru și e cunoscut’, se bucura, dar mie îmi spunea… ‘ia vino încoa, fii atent aici, că nu e chiar așa’. Și parcă am scăpat din jug, odată cu moartea mamei. Până la urmă, am zis – la câți ani aveam – ea m-a fascinat, m-a băgat în zona asta și eu am rămas.

Citeste si Motivul bizar pentru care Florin Zamfirescu a dormit în Cimitirul Bellu: „Se făcea noapte și era o băncuță acolo”

Noroc că mama a trăit mult, că era bolnavă, putea să moară la 50 de ani și eu aveam 25. Nu știu dacă renunțam la teatru, dar poate făceam altfel, făceam cu chin, făceam fără plăcere ceea ce făceam. Eu am făcut cu mare plăcere meseria asta. Dar mama s-a ținut și a fost vie, până când eu am ieșit la pensie.

M-a trimis în lume cu această sarcină și nu m-a lăsat. Și a murit, când a știut că și-a îndeplinit… Deci, nu eu am fost artist, mama a fost. De asta vorbesc deseori de mama. Și de asta pomenesc și de asta spun amănunte din viața noastră”, a mărturisit Florin Zamfirescu.

Citeste si Florin Zamfirescu, dezvăluiri incendiare despre relația pe care o are cu nepoții săi. „Fac parte din altă lume. Nu avem dialog”