Motivul tulburător pentru care Al Bano a decis ca fiica lui Ylenia să fie declarată moartă, deşi trupul nu a fost găsit niciodată: „Mi-am dat seama că paznicul spunea adevărul, mi-a reprodus cuvinte de-ale ei din copilărie”

Ylenia Carrisi ar fi împlinit, anul acesta, 53 de ani. Şi-a făcut însă ieşirea din această viaţa extrem de devreme, la nici 24 de ani. Sau, cel puţin, aşa se crede, căci dispariţia ei a avut loc în condiţii suspecte şi, în deceniile care s-au scurs de la acel moment, nimeni nu a reuşit să afle dacă fiica lui Al Bano şi a Rominei e moartă sau trăieşte retrasă prin vreun colţ de lume.

09 mai 2023, 15:12

Despre fiica dispărută a lui Al Bano nu există informaţii clare nici la trei decenii distanţă de la dispariţia ei. În ultima zi a anului 1993, Ylenia a dispărut fără urmă la New Orleans. Părinţii au căutat-o cu disperare ani la rând şi nu şi-au pierdut nicio clipă nădejea că o vor găsi în viaţă.

Ajuns la capătul puterilor, în 2013 Al Bano decis să declare moartea fiicei. Romina, însă, nu a vrut nciio secundă să accepte această ipoteză. Nu văzuseră niciun cadavru, aveau doar informaţii care, puse cap la cap, duceau la concluzia că tânăra ar fi fost înghiţită de apele fluviului Mississippi.

Ylenia Carrisi, consumatoare de substanţe interzise, avea momente în care nu-şi recunoştea tatăl

Într-un interviu acordat Corriere della Serra, Al Bano a dezvăluit că a decis să declare decesul Yleniei după ce a vorbit cu paznicul portului de pe Mississippi. Artistul a recunoscut că fiica lui obişnuia să consume substanţe interzise şi că, atunci când se afla sub influenţa acestora, nici măcar pe el nu-l mai recunoştea.

Era o fată extraordinară. A studiat la King College din Londra și știa engleza, franceza, spaniola, portugheza. A fost cu noi la Moscova, când am avut 18 concerte, și începuse să învețe și rusa. Apoi, ne-a însoțit și în Statele Unite. Am plecat de la Los Angeles la New Orleans și acolo a avut întâlnirea fatidică […]

Vagabonzii, artiștii stradali… Îmi amintesc de un negru, îl cheamă Masakela […]

Într-o după-amiază am rămas cu Ylenia pentru că observasem ceva ciudat. Dintr-odată ea a început să alerge, iar eu eram în spatele ei, iar ea striga: ‘Bărbatul ăla vrea să mă rănească’, iar bărbatul acela eram eu. E clar că era o problemă cu drogurile […]

Într-o altă seară a dispărut și nu am mai găsit-o până la 8 dimineața. Ea i-a spus mamei ei că în noaptea aceea și-a riscat viața în apele fluviului Mississippi”, a povestit artistul.

Citeste si Povestea românilor care s-au întors în țară după 20 de ani trăiți în Italia: „România a fost mereu în inima noastră”

Unde s-ar afla fiica dispărută a lui Al Bano

Ajunul anului 1994 a fost ultima zi în care Ylenia a fost văzută în viaţă. Al Bano a reconstituit ultima zi din viaţa tinerei pas cu pas, a vorbit cu toţi cei cu care aceasta vorbise în ultimele ore şi, într-un final, cea mai plauzibilă variantă pentru el a fost aceea că tânăra fusese înghiţită de apele fluviului.

Am reconstituit acea noapte oră de oră. Am vorbit cu martori. L-am întâlnit pe Masakela, care fusese în închisoare, dar a negat orice vinovăție. Am interogat ultima persoană care o văzuse, paznicul portului. ‘Nu poți să stai aici’, i-a spus paznicul. Dar Ylenia a răspuns: ‘Eu aparțin apelor’ și s-a scufundat în râu, înotând în stilul fluture.

Citeste si Primul golgheter al României după Revoluţie a ajuns să care mobilă în Italia. Dezvăluiri-şocante: „Trăia de pe o zi pe alta”

Atunci am înțeles că paznicul spunea adevărul, pentru că Ylenia spunea această frază în copilărie înainte de a sări în apă și înota mereu în stil fluture. Dar Mississippi nu iartă”, dezvăluie Al Bano.

Al Bano și Romina Power au fost căsătoriți între anii 1970 – 1999 și au patru copii: Ylenia Carrisi, Yari, Cristel și Romina jr. Povestea de dragoste s-a destrămat acum mulți ani, însă cei doi au rămas în relații foarte bune.