Motocicleta care îşi menţine singură echilibrul, aproape să devină realitate VIDEO

Pentru a marca un secol de existență, celebrul constructor auto-moto BMW și-a prezentat viziunea cu privire la viitorul transportului pe patru și pe două roți printr-o serie de prototipuri, dintre care o motocicletă "smart" care este capabilă să se mențină singură în echilibru și care va face inutilă purtarea căștii, a costumului și armurii pentru motocicliști.

RomaniaTV.net
17 oct. 2016, 14:56
Motocicleta care îşi menţine singură echilibrul, aproape să devină realitate VIDEO

Motocicleta concept Motorrad Vision Next 100 va dispune de un sistem de autoechilibrare care o va menține pe două roți indiferent că este în mișcare sau că staționează. Inginerii de la BMW susțin că această motocicletă le va permite tuturor pasionaților de viteză pe două roți, indiferent dacă sunt începători, avansați sau experți, „să se bucure de senzația de libertate absolută” pe care ți-o oferă motocicleta.

În locul căștii și a costumului de protecție, motociclistul viitorului apropiat, în concepția BMW, va purta doar un vizor care va funcționa ca un display smart pe care vor fi activate comenzile motocicletei. „Schimbul de informații dintre motocicletă și pilot se face în principal prin intermediul vizorului smart. Acesta mărește substanțial câmpul vizual al pilotului și asigură, pe lângă protecția de vânt, și accesul la informații importante ce sunt proiectate direct în câmpul vizual atunci când este nevoie de ele”, conform unui comunicat al BMW.

Astfel de informații nu vor fi necesare tot timpul pentru că această motocicletă va fi dotată și cu un sistem de pilot automat.

Atât Motorrad, cât și toate celelalte vehicule ale viitorului propuse de BMW vor produce zero emisii poluante, producătorul german subliniind că propulsia viitorului este exclusiv electrică.

Printre alte concepte din seria „Next 100 Years” (următorii 100 de ani) prezentate publicului se numără și o limuzină Rolls-Royce cu lungimea de peste 6 metri care dispune de un sistem de inteligență artificială botezată Eleanor. Rolls-Royce Eleanor este o limuzină complet autonomă, dotată cu canapele în locul scaunelor și fără volan. De asemenea, BMW a mai prezentat și un prototip de Mini parțial transparent, conceput special pentru serviciile de car-sharing. Aceste vehicule vor fi chemate prin intermediul unei aplicații într-o anumită locație și se vor conduce singure până la respectiva locație.