Motociclistul acuzat că a ucis doi oameni a scăpat de închisoare și de plata despăgubirilor către familia uneia dintre victime

Motociclistul Laurențiu M., acuzat că a ucis un tânăr pe trotinetă și că a spulberat un bărbat pe bicicletă în 2014, a fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru prima victimă, iar pentru cea de-a doua a scăpat și fără plata despăgubirilor.

26 nov. 2021, 00:02
Motociclistul acuzat că a ucis doi oameni a scăpat de închisoare și de plata despăgubirilor către familia uneia dintre victime

Motociclistul Laurențiu M., care a ucis două persoane în trafic, un tânăr aflat pe trotinetă și un bărbat care se afla pe bicicletă, a scăpat fără închisoare sau achitarea despăgubirilor față de familia uneia dintre victime.

Judecătorii l-au condamnat pe Laurențiu M., poreclit Americanu’, la doi ani cu suspendare după ce a lovit cu casca de motociclist un tânăr aflat pe trotinetă, proiectându-l pe acesta în mod fatal sub roțile unei mașini. Pentru biciclistul ucis în 2014, instanța a refuzat cererea familiei de a primi daune morale.

Judecătorii i-au dat dreptate motociclistului acuzat că a ucis un tânăr pe trotinetă. S-a întors la muncă

„Condamnă pe inculpatul T. MITICI LAURENŢIU la 2 ani închisoare (fapta 18.09.2014). Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi a celei accesorii pe un termen de supraveghere de 4 ani. Impune inculpatului obligaţia ca pe parcursul termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA Sector 5 Bucureşti sau Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, a decis instanța.

Potrivit judecătorilor, Laurențiu M. trebuie să respecte obligațiile ce-i revin potrivit verdictului de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare.

„Atrage atenția inculpatului asupra dispozițiilor privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, în cazul în care pe parcursul termenului de supraveghere cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, sau săvârșește o nouă infracţiune. Ia act că inculpatul este arestat în altă cauză”, a mai hotărât instanța.

În concluzie motociclistul care a ucis două persoane a scăpat cu o pedeapsă minimă și pe promisiuni de bună-purtare. Judecătorii au respins și cererea familiei bărbatului ucis în 2024 de a primi daune morale.

Motociclistul „Americanu”, cercetat pentru omor pentru că a lovit un băiat cu trotineta, a mai ucis un biciclist

„Obligă inculpatul la plata sumei de 1976,60 lei cu dobânda legală calculată de la data pronunţării prezentei şi până la data plăţii efective a debitului către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni. Respinge pretenţiile părţii civile VASILE DRAGOŞ ca neîntemeiate. Obligă inculpatul la 1000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea hotărârii”, a dispus instanța, potrivit SpyNews.ro, unde puteți afla mai multe detalii despre acest subiect.