Mouratoglou, încrezător în şansele Simonei Halep la TAS: „Simona nu s-a dopat niciodată şi trebuie să revină pe teren cât mai curând”

Antrenorul Patrick Mouratoglou a afirmat, în urmă cu două săptămâni, într-un videoclip postat pe Instagram, că el și echipa lui sunt pe deplin responsabili de faptul că Simona Halep a ingerat un supliment de colagen cotaminat cu Roxadustat.

14 nov. 2023, 17:34
Mouratoglou, încrezător în şansele Simonei Halep la TAS: „Simona nu s-a dopat niciodată şi trebuie să revină pe teren cât mai curând”

Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep în momentul suspendării acesteia, se arată acum optimist în ce priveşte apelul sportivei românce la TAS.

„Este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil” , a spus Patrick Mouratoglou despre Simona Halep.

Invitat la podcastul Tennis Weekly, Mouratoglou a prezentat viziunea sa referitoare la  clasamentul mondial de la finalul anului viitor.

Hegemonia polonezei  Iga Swiatek se va încheia în 2024,  este de părere antrenorul  francezul, iar „Coco Gauff”, care a câștigat US Open în 2023,  ar urma să îi ia locul. În ceea ce privește circuitul masculin, Patrick Mouratoglou nu are niciun dubiu că Novak Djokovic (1 ATP)  își va încheia  anul viitor ca lider mondial.

Citeşte şi: Imagini de la petrecerea altfel a Nadiei Comăneci. Ce mesaj le-a transmis românilor cu ocazia Zilei Naţionale VIDEO

Patrick Mouratoglou și-a asumat vina în cazul Simonei Halep, admițând că împreună cu echipa lui i-au recomandat, apoi achiziționat, suplimentul contaminat, fără a-l verifica.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colegenul și l-am cumărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentu ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil”, a afirmat Patrick Mouratoglou, potrivit Cotidianul.

Citeşte şi: Gigi Becali, show total la secţia de poliţie. „Am stat la drogangeală! Le-am promis la miliţieni: uite, o să fac o donaţie!” VIDEO