MRU: Ceea ce s-a întâmplat la votul moţiunii a fost un PUCI PARLAMENTAR

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, că ceea ce s-a întâmplat în Parlament la votul moţiunii, în urma căruia a căzut guvernul său, reprezintă "un puci parlamentar" şi a spus că le promite celor care au trecut dintr-o parte într-alta că o să se uite cu mare atenţie la motivele lor.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 19:50
MRU: Ceea ce s-a întâmplat la votul moţiunii a fost un PUCI PARLAMENTAR

„Ceea ce s-a întâmplat în sala de plen pe seama migraţiei controlate a unei părţi dintre parlamentari care sprijinea puterea către fosta opoziţie este, până la urmă, un puci parlamentar”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, la B1Tv.

El a spus că votul la moţiunea de cenzură privind Guvernul Ungureanu „a fost una dintre cele mai neplăcute situaţii în care se află democraţia în România” şi a fost „pe seama trădării”.

Ungureanu a arătat că, din zvonuri, a auzit că unele dintre voturi au fost cumpărate cu favoruri, cu avantaje materiale.

Astea sunt zvonurile care au ajuns la urechea mea, că unii au cerut favoruri inclusiv instituţiilor statului şi au fost refuzaţi, unele sunt favoruri de funcţii, altele favoruri materiale. Pe seama refuzului şi-au schimbat votul„, a susţinut Ungureanu.

El i-a atenţionat pe cei care au plecat dintr-o parte într-alta că o să se uite cu mare atenţie la motivele care i-au determinat să facă acest lucru.

„Drept pentru care aceşti trădători ai propriului electorat, acestora eu le promit că o să mă uit cu foarte mare atenţie la motivele care i-au determinat să plece dintr-o parte în alta. Pentru că eu sunt cetăţean, nu sunt altceva şi vreau să ştiu ce poate determina schimbarea dramatică cu 180 de grade atitudinea (…) Ceva trebuie să se ascundă aici„, a mai spus Ungureanu.

El a adăugat, întrebat ce forţe va folosi pentru a vedea acest lucru, că că îşi va folosi „ochii, simţurile”. „Ochii mei, simţurile mele. Asta voi face, mă voi uita, fiind cetăţean mă pot uita fiind critic la cei care s-au comportat în felul acesta”, a adăugat Ungureanu.

El a mai spus că este împotriva traseismului politic şi că „în niciun fel trădătorii nu intră în etica sa politică”.