Mugur Isărescu a dezvăluit ce face Viorica Dăncilă la BNR. „Este foarte disciplinată. N-a luat locul niciunui specialist”

Mugur Isărescu a vorbit miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, despre cum a fost angajată Viorica Dăncilă la Banca Naţională a României. Guvernatorul BNR a dat de înţeles că fostul premier "lucrează de la birou" într-un domeniu relativ nou şi că "n-a luat locul niciunui specialist" al Băncii.

07 iul. 2021, 16:35
Mugur Isărescu a dezvăluit ce face Viorica Dăncilă la BNR. „Este foarte disciplinată. N-a luat locul niciunui specialist”

Mugur Isărescu a vorbit despre ce face Viorica Dăncilă la BNR şi despre motivele în baza cărora a fost angajat fostul premier în cadrul instituţiei.

„Lucrează de la birou și este foarte disciplinată. Motivele, ca și politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul de resurse umane și se găsesc pe site-ul băncii.

Nu am nimic de adăugat. În ceea ce privește domeniul în care dânsa lucrează, n-a luat locul niciunui specialist din Banca Națională”, adeclarat Mugur Isărescu, conform Digi24.

Citeşte şi: Guvernul Cîțu face digitalizarea cu oamenii lui Dăncilă! Numirea frapantă a lui Marian Murguleț la Ministerul Digitalizării după ce tot Cîțu l-a dat afară în ianuarie! Cum comentează ministrul Teleman?!

De asemenea, guvernatorul BNR a explicat că domeniul în care lucrează Viorica Dăncilă, mai exact economia verde, este un domeniu relativ nou „și pentru dânsa și pentru oricine”.

„Nu avem absolvenți de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta. Împreună cu colegii care formează grupul de lucru respectiv, studiază, și probabil că în toamnă grupul respectiv va termina o lucrare, va ieși în public cu materialul respectiv”, a mai precizat Mugur Isărescu.

Citeşte şi: Ce a calificat-o pe Viorica Dăncilă pentru postul de consilier la BNR. Explicaţia consilierului lui Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă a fost angajată în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, în cadrul unui departament care se va ocupa de modul în care România va face trecerea la moneda euro. Criteriul de selectare a Vioricăi Dăncilă, precum și a lui Ioan Mircea Pașcu, ambii foști europarlamentari, este nevoia de „oameni care deschid uși în Europa”, a explicat, la momentul angajării, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

La începutul lunii iunie, premierul Florin Cîțu a anunţat că a cerut o informare pentru a afla condițiile în care s-a derulat concursul prin care soțul fostului premier Viorica Dăncilă, Cristinel Dăncilă, a fost angajat consilier la compania cu capital majoritar de stat Transgaz.â

„Am cerut informații, acolo, la Transgaz, a fost un concurs pe care domnul respectiv înțeleg că l-a câștigat. Am cerut o informare să văd dacă există vreun element suspect la acel concurs. Am cerut o informare la secretarul general al guvernului să aflu exact condițiile în care s-a derulat acel concurs”, a spus premierul Florin Cîţu.

Citeşte şi: CTP, despre angajarea Vioricăi Dăncilă şi a lui Mircea Paşcu la BNR: „Erau doi şomeri pe care în mediul privat nu i-ar fi angajat nici dracu să-i pieptene coada”


loading...
Partenerii noștri