Mugur Mihăescu, despre redeschiderea restaurantelor: „Nu cred că până în septembrie vor da drumul la restaurante. Pariez 100 de euro”

Interpretul celebrului personaj Garcea și proprietar la trei Irish Pub-uri din Centrul Vechi al Capitalei, Mugur Mihăescu este sceptic că autoritățile vor permite redeschiderea spațiilor interioare ale restaurantelor în vara acestui an, avansând pentru Profit.ro un pariu pe 100 de euro că aceasta se va întâmpla abia în lunile septembrie sau octombrie.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 06:58
Mugur Mihăescu, despre redeschiderea restaurantelor: „Nu cred că până în septembrie vor da drumul la restaurante. Pariez 100 de euro”

Majoritatea reprezentanților industriei se așteptă la o redeschidere în această lună, fiind deja redactat un draft de ordin de ministru, care mai trebuie avizat de premierul Ludovic Orban și care propune ca dată de redeschidere 9 iulie 2020. Deocamdată, ultimul termen avansat oficial ca speranță este 15 iulie.

Mugur Mihăescu a deschis primul Irish Pub în centrul Vechi, St. Patrick, în anul 2009, iar acum deține alături de fratele său, Liviu Mihăescu, trei astfel de pub-uri: St. Patrick, Party Room și Killkeny, toate în Centrul Istoric, care cumulează 400 de locuri în interior și tot atâtea pe terase. Antreprenorul acuză şi măsuri excesive luate de autorităţi, care nu se axează pe prevenţie, ci pe colectarea a cât mai multe amenzi.

„Eu sunt foarte sceptic în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor. Nu cred că până în septembrie Guvernul va da drumul la restaurante. Aș fi în stare să fac un pariu pe 100 de euro – pe care, dacă mă forțez, îi mai am prin buzunare – că Guvernul nu deschide până în septembrie restaurantele. Simt eu, așa, că tărăgănează și o să vină cu alte explicații. Dacă o să pierd, o să pierd cu bucurie”, spune Mihăescu pentru sursa citată.

„Când nouă ni se prăbușește acoperișul în cap și încercăm să salvăm industria de la dezastru, tu, ca stat, faci controale cu dorința de a amenda, nu de a semnala un lucru unde sunt probleme. Deci, nicidecum prevenție, ci controale direct pe amendă. Care este sensul controlului făcut sâmbătă seara la ora 21, când ai oameni la terasă și când, după ce că ai puțini angajați, blochezi câțiva dintre ei ca să stea cu controlul? Nu mai pricep nimic din toată această abrambureală care se întâmplă în jurul meu”, a adăugat acesta.

Potrivit acestuia, barurile din Centrul Vechi fac, în ultima lună, de când au fost redeschise, obiectul unor controale agresive din partea statului.

„În patru săptămâni am fost controlați de 16 insituții ale statului, și toate vin doar seara în weekend, când sunt cei mai mulți clienți, afectând activitatea barurilor și așa avariată grav din cauza Covid-19. Marți am fost amendați la unul dintre baruri că nu avea autorizație de terasă, în condițiile în care am depus toată documentația pentru eliberarea ei, avem bonul de depunere, dar autorizațiile nu au fost eliberate încă de la serviciul Primăriei. Iar pentru asta, tot Primăria mă amendează pe mine într-un contex în care abia reușesc să îmi țin angajații”, a mai declarat îndrăgitul actor.

Citeşte şi: Top cele mai riscante activităţi în pandemie. Cât de periculos este să mergi la terasă sau la plajă