Top cele mai riscante activităţi în pandemie. Cât de periculos este să mergi la terasă sau la plajă

Publicat: Miercuri, 08 Iulie 2020 08:14 // Actualizat: Miercuri, 08 Iulie 2020 08:14 // Sursa: romaniatv.net

Experţii americani în sănătate publică, epidemiologie sau boli infecţioase au făcut un clasament al activităților cu cel mai mare risc de răspândire a coronavirusului. potrivit acestui top, să mergi într-un bar ori să participi la un concert cu public numeros sunt printre cele mai riscante alegeri în pandemie. La polul opus, cea mai puțin riscantă activitate pare a fi deschiderea scrisorilor sau a coletelor.

Clasamentul activităților în funcție de risc a fost realizat de 14 experți americani în sănătate publică, epidemiologie sau boli infecțioase. Activitățile au fost clasificate în funcție de riscul fiecăreia, unde 1 este cel mai mic risc, iar 9, cel mai mare, potrivit stirileprotv.ro. 

Au fost analizate activități normale, pe care le desfășoară oamenii în mod constant. Deschiderea scrisorilor sau a coletelor, de pildă, care pare a fi cea mai puțin riscantă, sau mersul la plajă, ce prezintă un risc moderat. În categoria activităților mai puțin riscante găsim pe lângă deschiderea corespondentei și alimentarea mașinii cu combustibil sau mersul cu cortul.

Pe o treaptă superioară, dar totuși cu risc scăzut de răspândire a infecției, se afla cumpărăturile uzuale, dar și alergarea sau plimbările în aer liber. Tot un risc scăzut spre moderat de infecție prezintă și o ieșire la o terasă, la bibliotecă sau muzeu, dar și cazarea pentru două nopți într-un hotel.

Mai departe, un risc moderat apare atunci când mergem la masă la altcineva acasă sau când mergem la plajă. Dar și cumpărăturile la mall sau o săptămână de muncă într-o clădire de birouri sunt la fel de riscante.

Mai riscante sunt activitățile din ultimele categorii care au obținut punctaj de peste 7. Aici găsim mersul la coafor sau frizerie, participarea la o nuntă sau înmormântare sau călătoria cu avionul.

De asemenea, și sporturile de echipă precum fotbalul sau baschetul prezintă același risc. Cel mai ridicat risc însă au, în opinia experților americani, mersul la sală, la cinema sau într-un parc de distracții.

Iată cele mai riscante locuri în care puteți ajunge: pe stadion, la un concert sau la o slujbă religioasă cu peste 500 de persoane - și cel mai riscant - într-un bar.

Specialiștii ne reamintesc că de noi depinde cât de mult va continua acest virus să se răspândească.

„Fiecare își poate calcula riscul, aici este foarte important orice activitate se poate desfășură dacă iți calculezi corect riscurile. Vezi unde există potențial de a te contamina și să introduci acolo niște reguli esențiale. De exemplu, ești într-o încăpere, ai grijă să distanțezi oamenii, să nu fie aglomerat, să obligi oamenii să poarte mască. Eu cred că fiecare situație dacă etse analizată corect scade la minim riscul de transmitere", a transmis Dr. Virgil Musta.

Citeşte şi 99 de români, confirmaţi cu coronavirus în Austria. Niciunul nu a fost spitalizat

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
activitati coronavirus pandemie plajă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H