Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea, determinat de criză forţei de muncă să aducă angajaţi din Nepal

Criza de forţă de muncă din România l-a determinat pe Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea, să apeleze la angajaţi din străinătate pentru cele trei irish pub-uri din Centrul Vechi al Capitalei. Recent au sosit primii patru angajaţi nepalezi care vor lucra ca ajutoare de bucător, iar dacă aceştia se vor ridica la nivelul aşteptărilor, actorul va mai aduce şi alţi străini, conform  profit.ro

RomaniaTV.net
14 feb. 2020, 07:34
Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea, determinat de criză forţei de muncă să aducă angajaţi din Nepal

Mugur Mihăescu a deschis primul irish pub în Centrul Vechi în anul 2009, iar în prezent deţine alături de fratele său încă două pub-uri în aceeaşi zonă. În toate pub-urile lucrează aproximativ 50 de angajaţi, toţi români, însă din cauza faptului că personalul se găseşte din ce în ce mai greu, actorul a apelat la o firmă de recrutare. Procedurile pentru aducerea celor patru nepalezi au durat şase luni.

Citeşte şi: Ditrău, cazul de ură rasială care a şocat România! Cum s-a ajuns ca minoritarii maghiari să-i alunge pe cei doi brutari din Sri Lanka

„Știu că nepalezii sunt serioși, muncitori și am auzit numai lucruri bune despre angajații din această țară, mai ales că sunt firme românești cu angajați din această țară de care sunt foarte mulțumite. Noi am adus patru bărbați, pentru început, care vor lucra ca ajutor de bucătar. Sunt tineri, între 22 și 38 de ani, iar în afară de salariu, noi le asigurăm cazarea și trei mese pe zi”, a declarat pentru Profit.ro Liviu Mihăescu, fratele lui Mugur Mihăescu și administratorul celor trei irish pub-uri.

Cei doi fraţi mai au nevoie de angajaţi şi vor încerca să extindă căutările în afara graniţelor.

Citeşte şi: Ştefan Mandachi îi angajează pe brutarii din Sri Lanka: Îi fac şefi!

 „Mai avem nevoie de personal și vom încerca să mai extindem căutările în afara granițelor, asta doar dacă ne dau voie preoții din București și nu fac vreo petiție online împotriva angajaților străini”, a glumit Mihăescu.

De asemenea, tot mai multe baruri și restaurante din România au apelat la forța de muncă din străinătate. Daniel Mischie, CEO al lanțului City Grill, declara recent că doar în București, în restaurante și baruri, incluzându-le și pe cele din hoteluri, există un deficit de forță de muncă de până la 50.000 de persoane.